Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

linux boot niet vanaf cdrom

maximilaan
6 antwoorden
 • Ik probeer diverse distributies (Knoppix3.1, Suse 8.0 of 8.1) vanaf cdrom (pioneer DVD-rom) te booten. Het lijkt erop dat alles goed gaat, kernel uitpakken en detecteren hardware oke, maar als de GUI wordt geladen blijft het beeld zwart. Het enige wat ik kan doen is een harde reset. Ik heb Knoppix op 2 andere pc's uitgeprobeerd met positief resultaat. Is mijn DVD-rom onwillig? Naast de DVD-rom heb ik een scsi-cdrw (plextor). Ik weet niet hoe ik die als boot medium moet instellen.
 • Of je video kaart wordt niet juist herkend ??
 • Lijkt er inderdaad op dat ofwel de videokaart niet goed wordt herkend, danwel de monitor niet.
  Start knoppix eens op via het commando
  [b:2d7d6bf0e0]knoppix expert[/b:2d7d6bf0e0] en loop de instellingen van knoppix even door..

  Max
 • Ik heb de "expert" modus nagelopen. De volgende melding komt in beeld:
  AGP bridge detected.
  Video is: nv11 (geforce) using xfree86 (nv) server
  Monitor is: PHL 105C met 3 verschillende resoluties
  Volgende vraag: (Re)configure grafics. (y)
  Waarin ik een nieuw config bestand aanmaak met nieuwe instellingen voor videokaart en monitor. Save xfree86config and quit. Ik heb ook al een nieuwe monitor (1) en videokaart (1) (Default VGA) toegevoegd bij xfree86config. Tot nu toe zonder resultaat. Na rebooten en expert modus zie je niet de aangemaakte videokaart en monitor in het setupvenster van xfree86config? Waar bewaard Knoppix die?
  Normaal hoor ik de monitor overschakelen naar de juiste resolutie, dit blijft achterwege.
  Wat voor mogelijkheden zijn er nog/blijven er over?
 • Na het rebooten van knoppix ben je alles weer kwijt, dus al je instellingen, documenten die je onder knoppix maakt, etc..
  Niet rebooten dus (het is geen Windows ;) )

  Wat je moet doen is knoppix expert doorlopen en de videokaart goed instellen. Hierna start knoppix verder op naar het grafische gedeelte. Dat moet in een keer dus goed gaan, anders doe je toch iets fout in de configuratie van het frafische gedeelte.
  Als knoppix verder werkt kun je je eigen configuratie op een flop opslaan middels een instelling in het knoppix-menu.
  Start daarna voortaan knoppix op met de optie [b:0e406b2c95]knoppix floppyconfig[/b:0e406b2c95].

  Max
 • Ik heb inmiddels Knoppix draaiende. Weliswaar alleen in de resolutie 640 x 480, ondanks dat ik bij de videokaart setup de optie kies 800 x 600. Blijkbaar zijn de drivers van de Geforce 2 mmx 400 niet compatable met Knoppix3.1 en andere linux distributies.
  :lol: Tot zover bedankt voor de hulp.
  Groet Hendrik.
  Ik heb nog geen opslag op flop staan. Eerst eens rustig uitzoeken hoe eventuele drivers (nvidia?) voor betreffende distributie geladen moet worden? :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.