Vraag & Antwoord

OS Linux

Twee dezelfde netwerkkaarten

5 antwoorden
  • Hoi, Is het iemand gelukt om twee dezelfde netwerkkaarten onder Linux te installeren ? OS : Debian 3 Mijn situatie 2 NE 2000 ISA-kaarten. IO = 240 IRQ = 9 IO = 300 IRQ = 3 Configuratie eth0 -IO 300 IRQ 0 (is 9) In modconf gedaan van Debian. Deze draait perfect. Nu eth1 in modules.conf toegevoegd : [code:1:7a40a635e5] alias eth0 ne alias eth1 ne options ne io=0x240,0x300 [/code:1:7a40a635e5] en deze optie heb ik ook geprobeerd [code:1:7a40a635e5] alias eth0 ne alias eth1 ne options eth0 -o ne-0 io=0x240 irq=9 options eth1 -o ne-1 io=0x300 irq=3 [/code:1:7a40a635e5] Het instellen van interfaces moet wel goed zijn lijkt me [code:1:7a40a635e5] iface lo inet loopback auto eth0 auto eth1 iface eth0 dhcp iface eth1 inet static addres 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0 network 10.0.0.0 [/code:1:7a40a635e5] Problemen : Debian ziet eth1 niet als goed geconfigureerd. No flags. Tegelijk houdt eth0 er mee op. Natuurlijk heb ik wel na het configureren init.d/networking restart en het systeem opnieuw opgestart. Ik vermoed dat er iets in de modules.conf wat ander moet in worden gesteld. Deze netwerkkaarten draaien met dezelfde instellingen onder Freesco. Geraadpleegde help : http://panic.et.tudelft.nl/debian/handleiding/debian22hdl.html http://tldp.org/HOWTO/Ethernet-HOWTO-2.html#ss2.3
  • nooit een klacht gehad dat je modules.conf een andere datum heeft ?? doe eens depmod en kijk eens of het dan wel wil werken.
  • Die klacht heb ik nog niet gekregen. Depmod, zal ik zo eens proberen. Bedankt.
  • Je zou eens kunnen kijken of de netwerkkaart met het laagste mac-adres ingesteld staat als ETH1. Als dat zo is, verwissel je de instellingen van beide kaarten, dus die met het laagste mac-adres maak je eth0, de ander wordt eth1. Dit is bij FreeSCO een bekend probleem (toen ik eenmaal de oplossing gevonden had wist iedereen wat ik bedoelde) en mogelijk dat Debian ook dit probleem heeft. Geluk ermee, greetz dJezzer 8)
  • In freesco werkt het wel. De laagste MAC adres gaat naar buiten toe. Wat ik nu gedaan heb. Met modconf eth0 geinstalleerd, deze werkte goed. Vervolgens [code:1:38cf9b299c]modprobe ne io= 0x300 irq=3[/code:1:38cf9b299c] uitgevoerd. Geen fouten, in feite geen uitkomst. Vervolgens in modules.conf in ne gedeelte deze regels toegevogd [code:1:38cf9b299c] alias eth0 ne alias eth1 ne options eth0 -o ne io=240 irq=9 options eth1 -o ne io=300 irq=3 [/code:1:38cf9b299c] Gerebooted. Resultaat was dat Debian eth0 niet meer herkende. Met dmesg kwam dit naar voren ' [code:1:38cf9b299c] isapnp : scanning for PnP cards isapnp : No Plug&Play device fount ne.c : You must supply "io=0xnnn" value(s) for OISA cards [/code:1:38cf9b299c] Deze melding stond er 4x keer in. Vervolgens heb ik in de modules.conf voor de regels met betrekking tot et1 een # geplaatst. Reboot. Wederom kwamen dezelfde foutmelding naarvoren. [code:1:38cf9b299c] modprobe ne=0x240 irq=9[/code:1:38cf9b299c] gaf een goede uitkomst. Alle gegevens van deze kaart kwamen naar voren. Toen bleek dat in de modconf, de driver voor NE niet meer waren geladen. Want ik kon bij NE deze driver installeren in de kernell. Heb ik gedaan, reboot. Toen bleek dat modules.conf weer terug bij het begin is. Waar gaat het mis ? Met depmod bereik je toch niet zo veel ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.