Vraag & Antwoord

OS Linux

Postfix geinstalleerd, graag advies

Anoniem
MVE
14 antwoorden
 • Hoi Allen,

  Ik heb omdat mijn w98 met Mailtraq mailserver eigenlijk niet meer voldoet op een RH7.3 bak Postfix succesvol geïnstalleerd. Ik ben nog aan het testen en schaduwdraaien (voor zover mogelijk) totdat ik alles zover rond heb dat ik 'over' kan.

  Maar ik kwam er achter dat ik er met Postfix nog niet ben. Ik heb begrepen dat ik nu alleen nog maar een MTA heb, maar nog geen MDA (dat is in mijn W98 mailserver geïntegreerd). Ik gebruik nu nog gewoon pop, maar wil met apop gaan werken en op termijn misschien IMAP. Kan iemand mij een MDA adviseren, of ervaringen met zijn MDA vertellen?

  Cheers,
 • RH gebruikt standaard ipop3 en imap (is dat niet uw imap?). Maar je kunt ook bijv. qpopper en courier-imap gebruiken. Zelf gebruik ik imap dat standaard met RH wordt meegeleverd. Werkt vrij eenvoudig.
 • Ik gebruik ook die standaard meegeleverde imap.. is heel erg simpel.
  ff enablen in je xinetd. en dan je master.cf ff aanpassen
 • Oeps dat wist ik niet eens dat het er standaard op zit, maar had ik natuurlijk kunnen weten aangezien sendmail er ook standaard op zit. :oops:

  Ik ga ze effe bekijken, bedankt voor het ogen openen.

  Hey KayJay, ben ook effe op die documentatie site van je aan het kijken. Vooral het beveiligingsdeel is interessant, ik ga het nog effe doorspitten. Keep it up!

  Cheers,
 • [quote:a9d6171344="Gijs"]RH gebruikt standaard ipop3 en imap (is dat niet uw imap?)[/quote:a9d6171344]

  Nu ik wat meer info heb gevonden kwam ik tegen dat wat geleverd wordt bij RH inderdaad uw imap is (waar ipop3d bij wordt geleverd).
 • Okay ik ben nu een stap verder. UW IMAP bleek door mij niet meegenomen te zijn in de standaardinstallatie dus die heb ik er bij gefietst. Ik had nog geen ervaring met xinetd, maar dat enablen is ook gelukt. Alleen wat ik nu moet aanpassen in de main.cf daar zit ik een beetje met mijn handen in het haar (en heb niet veel haar nu weet je ook waarom… :wink:). Ik kan op internet hier niet even een handige how-to over vinden. Kan iemand mij vertellen wat ik moet aanpassen om Postfix met UW IMAP te laten werken? Het gaat me voorlopig alleen even om de POP3 (ipop3d). IMAP zelf komt later nog wel, daar moet ik eerst een goed plan voor maken.

  Cheers,

  LibraOne
 • Ik denk dat ik bij de vorige post wat ik de war was… je hoeft verder niks in te stellen in je master.cf
  ik kwam in de war met een avmailgate config ;) sorry..
  je zult in /etc/xinet.d die imap naar de juiste daemon moeten verwijzen..
  vervolgens /etc/init,d/xinetd restart.

  dan zou het in principe moeten werken.. tenminste ik weet niet ongeveer wat ik vergeten moet zijn.

  doe nadat je xinetd herstart heb..eens een portscan op jezelf en kijk of imap er nu tussenstaat
 • Tis /etc/rc.d/init.d xinetd :wink:
  Zo moet je /etc/xinetd.d/imap eruit zien:

  service imap
  {
  disable = no
  log_on_success += HOST DURATION
  log_on_failure += HOST
  socket_type = stream
  user = root
  server = /usr/sbin/imapd
  wait = no
  }

  Waarschijnlijk staat disbale=yes ingesteld (zelfde geld voor pop3).
  Door hem op no te zetten en service xinetd restart of /etc/rc.d/init.d/xinetd restart te geven moet ie werken..
  Doe in je shell (als je telnet hebt geinstalleerd) telnet 0 143 of vanaf een client: telnet "server-ip" 143.
  (imap draait standaard op 143..)

  Suc7!

  M.
 • Bedankt guys. Ik heb pop3 succesvol aan de gang. IMAP moet ik nog even mee wachten want niet al mijn mailclients blijken IMAP te kunnen doen.
 • Hoi allen,

  Ik heb nog wat advies nodig. Op mijn oude mailserver heb ik twee maillijsten die ik ook over wil gaan zetten naar Linux met Postfix. Ik heb gekeken naar welke mail list software hiervoor geschikt is. Ik denk zelf dat ik met Mailman wel goed weg kom qua facilitieiten (interface via web, ingebouwde archivering van berichten, etc). Heeft iemand hier gebruikservaring mee of met een andere mail list server, liefst in combinatie met Postfix?

  Cheers,

  LibraOne
 • Imap-Uw, Sendmail, Fetchmail, Squirrelmail is een perfecte combinatie.

  Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg gemakkelijk.
 • Ik heb inmiddels Postfix met UW-imap werkend. Waar gebruik je overigens die Fetchmail voor? En wat doet Squirrelmail voor jou?
 • [quote:9955864022="LibraOne"]Ik heb inmiddels Postfix met UW-imap werkend. Waar gebruik je overigens die Fetchmail voor? En wat doet Squirrelmail voor jou?[/quote:9955864022]Fetchmail voor het ophalen van email van een POP3-server (eventueel periodiek).

  Squirrelmail is volgens mij een webmail-server.
 • [quote:c3fa859af4="M Kelder"][quote:c3fa859af4="LibraOne"]Ik heb inmiddels Postfix met UW-imap werkend. Waar gebruik je overigens die Fetchmail voor? En wat doet Squirrelmail voor jou?[/quote:c3fa859af4]Fetchmail voor het ophalen van email van een POP3-server (eventueel periodiek).

  Squirrelmail is volgens mij een webmail-server.[/quote:c3fa859af4]

  squirrelmail is enkel een webinterface die communiceert met postfix/senmdail en imap
  het is zeker geen mailserver

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.