Vraag & Antwoord

OS Linux

Radeon8500 onder linux+vraagje

Anoniem
None
54 antwoorden
 • Nu zie ik weer 1 topic waarin gezegd wordt dat ATI geen ondersteuning geeft voor linux, klopt dit.

  Nu heb ik Mandrake CD1 (install) en CD2 (extra programma's??) gedownload. Kan ik deze booten of moet ik met floppys gaan plaren. Korter gezegd, Hoe kan ik linux installeren??
 • Maar heb je ook deze topic gelezen?

  Ik denk dat je CD3 er ook nog wel kunt bij downloaden. Daar staan op, onder andere documentatie, de kernel source, Koffice, OpenOffice.org en nog vele andere nuttige programma's. :roll:
 • Dan heb ik nog een vraagje. Ik heb een ATA133 Highpoint Dual Raid controller. Ik krijg de melding dat Mandrake 9.0 geen geldige apparaten heeft gevonden op het OS op te installeren. Wat moet ik hiermee doen.

  Als ik linux heb geinstalleerd, Kan ik dan nog gwoon het WindowsXP bootmenu aanhouden of maakt linux een eigen bootmenu aan. Ik heb WindowsXP en 98SE er nu op staan en wil hier Linux langs zetten zodat de andere 2 wel blijven werken. Ik heb met paratition magic 10Gb vrij gemaakt (duz niet gepartitioneerd), kan ik met linux installeren daarvan een paratitie maken??

  thx :P
 • # Hoe je die RAID controller draaiend krijgt weet ik niet.

  # Hij maakt zelf een bootmenu aan waarvan je ook beide Windhosen kunt booten.

  # Je kunt Linux gewoon op die 10GB partitie mikken, maak echter met Partition Magic eerst ook een swap partitie van 512mb, Linux gebruikt een partitie ipv een file om te swappen.

  # Leuk om je hier te zien, Geest ;)
 • Danke voor et antwoord marcel :P Maar nu zit ik nog steeds met dat RAID probleem. Ik kan kijken of ik met google drivers voor mijn RIAD controller kan vinden, maar dan moet ik nog weten hoe ik deze moet installeren. Bij WindowsXP kun je op F6 drukken voor een aparte Raid driver te installeren, Dit is me bij Mandrake niet opgevallen. Ik zal van die 10Gb nog wel een aparte paratitie van 512mb maken. Dat heb ik duz 9.5+0.5 (ongeveer). Kan ik trouwens een NTFS paratitie vanuit linux lezen??? (FAT32???) Hier staat namelijk al mijn muziek op, zou fijn zijn als ik met een player (die vast wel ergens te vinden is :P ) me muziek zou kunne luisteren.

  thx
 • [quote:7f5d0ccf65="De Geest Van Oirlo"]Maar nu zit ik nog steeds met dat RAID probleem. [/quote:7f5d0ccf65]
  Er is een discussie over. :roll:
 • # Lees het topic dat jolo noemt maar ff, bij mij werkte BTW mijn Highpouint RAID niet onder XP, met geen mogelijkheid toen.

  # Je kunt NTFS gewoon lezen hoor, alleen niet schrijven. FAT32 kun je lezen en schrijven. (muziek kun je BTW met het broertje van Winamp: XMMS afspelen)
 • kort samengevat, dat met RAID kan ik wel vergeten, ik ben newbie met linux duz die optie die hun noemen snap ik de ballen niet van. :-?
  Beta 1 ga ik nie mee plaren. Ik kan wel Red Hat proberen. Vaders heeft deze ook gedownload :D Alleen booten die CD's volgens mij niet. Ik zal morgen Red Hat eff proberen en jullie horen nog

  thx :P
 • Heb net gekeken naar die cd's, het is Red Hat 7.3 :cry: Kan ik deze installeren of kan ik beter w88 tot vrijdag (dan krijgen we eindelijk kabel inet :D ) en eff 8.0 downloaden??
 • [quote:229967ed1c="De Geest Van Oirlo"]het is Red Hat 7.3 :cry: Kan ik deze installeren??[/quote:229967ed1c]
  Volgens deze deze review kun je het wel proberen. Raid wordt niet genoemd, maar wel ATA 133 support > 137GB. :roll:
 • Ik zou ff wachten op 8.0, doe het dan meteen goed ;)
  Wat BTW nog beter is: SuSE. Die werkt over het algemeen prima met RAID controllers (soms wel ff een xtra driver diskette maken).
  Die kun je via FTP installeren, je heoft dan maar 1 CD te downloaden daar boot je van en de rest download hij tijdens de installatie.
  SuSE is erg makkelijk voor beginners omdat YAST2 de config tool uitermate gebruiksvriendelijk is, het was ook mijn eerste distro.
 • Ik wil eigenlijk alle cd's toch hier hebben. Ik kan ze evengoed allemaal downloaden neem ik aan. Jullie horen nog van me, na vrijdag :P
 • [quote:3055f9d942="De Geest Van Oirlo"]Ik wil eigenlijk alle cd's toch hier hebben. Ik kan ze evengoed allemaal downloaden neem ik aan. Jullie horen nog van me, na vrijdag :P[/quote:3055f9d942]

  De RH 8.0 CD's wel, de SuSE CD's kun je niet downloaden.
 • Ik mag dan wel aannemen dat SUSE automatisch mijn Realtek lan kaart ontdekt en het door de DHCP router toegewezen IP adres aanneemt. Of moet ik dan nog allerlei ingewikkelde dingen doen met mijn internetinstellingen??
 • [quote:8b5040f156="De Geest Van Oirlo"]Ik mag dan wel aannemen dat SUSE automatisch mijn Realtek lan kaart ontdekt en het door de DHCP router toegewezen IP adres aanneemt. Of moet ik dan nog allerlei ingewikkelde dingen doen met mijn internetinstellingen??[/quote:8b5040f156]

  Dat doet ie allemaal prima.
 • [quote:b1c2e55e9d="De Geest Van Oirlo"]Ik heb een ATA133 Highpoint Dual Raid controller. Ik krijg de melding dat Mandrake 9.0 geen geldige apparaten heeft gevonden op het OS op te installeren. Wat moet ik hiermee doen. [/quote:b1c2e55e9d]
  Lees ook nog deze topic page 4 & 5 :wink:
 • Ik ben nog newbie met linux en dat is een vrij lastige oplossing voor mij. Ik download morgen eff SuSE zoals marcel zei en ga hier eerst mee plaren. Als ik nog iets moet weten horen jullie et nog.

  thx :P
 • k, heb nu SuSE gedownload. Als ik wil booten van die CD krijg ik 2 keuzes. Memtest en nogwat. Als ik memtest doe (raad ma) gaat ie mijn mem testen, bij die 2e doet ie gwoon rebooten. Verder niks. Zeg et ma :wink:
 • Is dat die BOOT CD?
  Daar moet meer opstaan hoor.
 • Het is een CD met een paar *.txt (readme's) en maarliefst 1 map. Heb ik nu de verkeerde…………………..heb em gedownload op linuxiso.org
  Een andere locatie misschien??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.