Vraag & Antwoord

OS Linux

Met Knoppix en Webvox op internet ... hopelijk

Anoniem
joep d.
2 antwoorden
 • Het artikel "Linux zonder zorgen" in de ComputerTotaal! van februari 2003 maakte mij toch wel nieuwsgierig naar Knoppix 3.1; zonder iets op je PC te installeren toch eens even kunnen ruiken aan een Linux-achtige omgeving.
  En ik moet zeggen, het opstarten gaat ook prima, ziet er allemaal goed uit. Maar ja, vervolgens wil ik natuurlijk ook (met behulp van mijn WebVox, ISDN dus) het internet op. Met de ondersteunende tekst in het artikel van CT kom ik dan echter niet veel verder; dat artikel geeft aan dat ik via "KDE-startmenu/Knoppix/Network/internet/ISDN connection" op het tabblad "Provider" de gegevens van mijn provider (Het Net) moet invullen. Nou zal dat best zo zijn, maar veel van de invulvelden die ik onder dat tabblad tegenkom zeggen mij helemaal niets. Neem nu bijvoorbeeld:
  - MSN/EAZ
  - Encapsulation
  - Authentication
  - Domain name

  Ik heb geen idee wat ik daar nu moet invullen. Ook met de Helpfiles kom ik er niet uit. Kan iemand mij misschien vertellen wat ik bij deze velden moet invullen?

  En nu ik toch aan het vragen ben: onder het tabblad "Hardware" moet ik aangeven welke ISDN card ik gebruik. Nu heb ik een WebVox, dus de fabrikant zal wel AVM zijn; maar goed, dan hou ik nog een stuk of zes mogelijkheden over. Allemaal geprobeerd, maar geen succes.
  Iemand een idee wat ik daar in zou moeten vullen?

  Hopelijk kunnen jullie me wat verder helpen, want op zich lijkt het me heel leuk om hier eens wat verder mee te gaan. Alvast bedankt in elk geval!
 • Of er ook drivers zijn voor Linux voor de webvox weet ik niet.
  Stel je vraag ook eens op het knoppix-forum (in het engels)
  http://www.knoppix.net/forum/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.