Vraag & Antwoord

OS Linux

Een introductie tot Slackware Linux

Anoniem
water
4 antwoorden
  • Ongeveer een half jaar geleden heb ik hier gemeld dat we bezig zijn met een Nederlandstalig Slackware boek. Destijds was het doel het vertalen van de "Slackware Essentials", uiteindelijk hebben we toch gekozen iets nieuws te schrijven. Op het ogenblik zijn we nog hard bezig met het boek, maar toch wou ik de URL even vermelden van een huidige snapshot, om een idee te krijgen hoever we zijn: http://www.nedslack.org/slackware-beginselen/html/slackware-beginselen.html

    Enjoy!
  • Ziet er goed uit :)
  • ziet er inderdaad goed uit , maar hieruit kan ik opmaken dat het installeren van slackware niet echt een eitje is . tenminste niet voor mensen die nog niet zolang met linux bezig zijn ( ik dus :))
  • Tsja, dat hangt er vanaf. Als je bereid bent er wat tijd in te steken is het best te leren. Het voordeel is dat je Linux tot op de botten leert kennen. In 1994 was er vrijwel niks anders dan Slackware en ben ik ook als 12 jarige ermee aan de slag gegaan. Vaak zie ik mensen die slechts enkele weken of maanden met Linux bezig zijn, dan met Slackware beginnen en het zo in de vingers hebben. Het is helemaal een kwestie van hoeveel bereidheid je hebt… Als je gewoon een eenvoudige installatie wilt hebben met allemaal leuke GUI tools kun je beter voor Mandrake/SuSE/RedHat e.d. gaan. Als je voor flexibiliteit en eenvoud wilt gaan is Slackware misschien een goede optie.

    Ik zou zeggen pak een paar distro's en probeer ze allemaal…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.