Vraag & Antwoord

OS Linux

/ kleiner maken mdk9

3 antwoorden
  • toen ik mdk 9 installeerde heb ik / 3 gb gemaakt swap 256 Mb en /usr 3.5 Gb , nu heb ik het gevoel dat / wel wat kleiner kan en /usr wel wat groter . hoe doe ik dit zonder partition magic te gebruiken ( die heb ik niet ) er is een linux programma dat " parted " heet en dat dit kan doen , iemand hier ervaringen mee ? en hoe groot moet / eigenlijk zijn ?
  • Voor de / wordt minimaal [url=http://sunsite.utk.edu/ftp/usr-436-1/Mandrake/Mandrake-devel/cookfire/i586/images/]300 MB aanbevolen.[/url] Controleer dat met: [code:1:0efbfb9533] df -h [/code:1:0efbfb9533] Ik heb de diskette versie van GNU-parted getest. [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=64018]Linux FAQ[/url] Linux-installatie 3. :roll:
  • / is nu 2.9 Gb waarvaan 2.4 Gb vrij is , dus hij ( zij ? :)) zou kleiner kunnen zijn , worden programma's in / geinstalleerd of komen ze in /usr terecht ? en als ik met parted de / kleiner maak dan neem ik niet aan dat deze vrije ruimte dan automatisch in /usr terecht komt , dus die zal ik dan moeten vergroten , Correct ? ik heb trouwens linux op een eigen harddisk staan ( hdc ) die in totaal 8.5 Gb is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.