Vraag & Antwoord

OS Linux

[Elke distro] foto's afdrukken

Anoniem
wbsoft
3 antwoorden
 • Sinds enige tijd ben ik in het gelukkige bezit van een redelijke digicam. Daar zitten (natuurlijk :cry: ) alleen maar windows programma's bij. Een functie in veel van die progjes is het "automatisch uitvogelen" van indelling om meerdere foto's op een A4tje te kunnen printen. Bestaat zo'n proggie ook voor Linux? Een plugin voor GIMP? Julie begrijpt dat ik dit eigenlijk niet in windows wil doen…..
  Ik ben het helaas nog niet tegengekomen. Nu is het een hoop gedoe met sleur en pleur etc. automatisch is natuurlijk makkelijker en meerdere foto's op een A4 scheelt een hoop duur papier!
 • ik zou zoëven geen andere oplossing weten dan bijv. 4 foto's openen in GIMP of een programma als XFig, Sodipodi of Sketch, en ze zelf allemaal in 1 heel grote nieuwe layer plakken. Dat dan afdrukken.

  Het moet niet een al te groot probleem zijn om een (perl) scriptje te schrijven dat met behulp van ImageMagick zoiets voor elkaar bokst, en de previews dan laat zien :) Echt weer de Unix way
  :-? :D
 • Hoi,

  Ik heb een (omslachtige) oplossing:

  1. Gebruik de gimp of een ander programma om de foto's te bewaren als postscript bestanden.
  2. gebruik de opdracht 'psnup' (onderdeel van de 'psutils') om meerdere foto's samen te voegen op 1 A4-tje.

  Volgens mij is het redelijk makkelijk te automatiseren. ghostscript kan volgens mij .jpg importeren en saven als postscript op de commandline. 'psnup' is sowieso een commandline utility. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is 'lpr' de foto laten afdrukken op een printer.

  Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat .jpg-bestanden, geconverteerd naar postscript, al vrij snel erg groot kunnen worden.

  Succes,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.