Vraag & Antwoord

OS Linux

APCI onder Linux??

Anoniem
De Geest Van Oirlo
7 antwoorden
 • Als Linux probeer te booten met ACPI aan reboot hij spontaan. (ook bij installeren) Als ik ACPI uit heb boot windows XP niet goed. Wie kan mij helpen om te zorgen dat ik nie de heletijd ACPI in de BIOS aan/uit moet zetten. (heb linux nog nie geinstalleerd, ben ik mee bezig, maar dit is verrekte lastig)

  Bedankt voor alle antwoorden :P
 • ACPI werkt als het goed is gewoon hoor.
  Maar waarom installeer je niet eerst met ACPI uit?
 • Ik weet niet of je het al gedaan had, maar je kunt t beste de ACPI patches tegen je kernel aan gooien, die bevallen mij goed. Op acpi.sf.net vind je links naar de juiste patches voor je kernel. Overigens werkt ACPI bij mij niet voor 100%, ik heb alles in aparte modules moeten compilen, en zolang ik de 'processor' module niet gebruik, draait het netjes en stabiel (Ook ACPI suspend etc)
 • Werkt het powermanagement bij jullie, als KDE draait? En waar kan ik nog eens wat tips&tricks vinden voor ACPI? Bij mij werkt het nog steeds niet helemaal fatsoenlijk.
 • Marcel, dat heb ik gdaan, dat moest wel anders deed hij na het laden van de kernet automatisch rebooten.

  Ik zal eff op die site kijken. Hier of ik toch niks zelf aan de complimeren??
 • [quote:df3b4a82a4]
  Werkt het powermanagement bij jullie, als KDE draait? En waar kan ik nog eens wat tips&tricks vinden voor ACPI? Bij mij werkt het nog steeds niet helemaal fatsoenlijk.
  [/quote:df3b4a82a4]


  Power management werkt niet als je direct vanuit X (op NVidia) een software suspend geeft. (Zie ook een eerdere post van mij hier ergens). Ik heb zelf een scriptje aan mn power button hangen die naar VT 1 switcht en dan op sleep gaat. En battery status werkt goed (ook ooit gehad in KDE geloof ik)
 • Op mijn laptop heb ik het met ACPI geen problemen eigenlijk. Kan alles netjes uitlezen ed.
  Ik heb gewoon zelf een 2.4.20 kernel gebakken, alleen heb ik standby en suspend modes nog niet getest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.