Vraag & Antwoord

OS Linux

Wordperfect voor Linux

Anoniem
Mgompie
7 antwoorden
 • Ik weet dat er een aantal jaren geleden een gratis versie van Wordperfect is geweest voor Linux. Is deze nog ergens te downloaden? En zijn er mensen die er (goede of slechte) ervaringen mee hebben? :roll:
 • Lang gebruikt… best tevreden geweest…. nu al weer lang niet… wordt niet/weinig meer aan gedaan…. nu naar OpenOffice, KOffice en AbiWord.
 • WP voor linux is idd al een tijdje niet beschikbaar. Voordeel van WP is dat het een snelle applicatie is en prettig werkt. Nadeel van deze gratis versie is dat bepaalde functionaliteit, zoals het toevoegen van fonts, is uitgeschakeld. Hierdoor is het werken ermee ietwat beperkt. Ander nadeel is dat het door de motif-gui nogal een lelijk ogende applicatie is ;)
  WP draait niet zonder meer op moderne linux-systemen. Op deze site http://www.loostad.com/linux/oldlibs.html vind je een voorbeeld hoe je WP aan de praat krijgt op SuSE 7.x

  Max
 • Waar je hem kunt downloaden?
  Is even zoeken, mogelijk is dit er eentje:
  http://www.ibiblio.org/pub/linux/distributions/vectorlinux/packages/wordperfect8/
  Kijk verder even bij
  http://www.google.com/search?q=linux%20wordperfect8

  Max
 • Hoi,

  Ik wil hier nog een woordje over opmerken. Ook de kernel dient aangepast te worden om WordPerfect 8 (voor Linux) te kunnen draaien. Meer info daarover kan je in mijn kernel compilatie artikel vinden:

  http://www.loostad.com/linux/compile_kernel/compile_kernel.html

  Verder wil ik nog even opmerken dat de link die Maximilaan heeft gegeven verouderd is. De update van shlibs5 voor SuSE 7.2 verhelp het probleem, maar voor SuSE 8.1 dient de source code van deze library opnieuw gecompileerd te worden (volgens mij). Een oudere versie van shlibs5 wordt met SuSE 8.1 meegeleverd en of die even goed werkt weet ik niet (ouder dan de update voor SuSE 7.2; beetje vreemd).

  De source code kan vanaf de SuSE ftp-server geplukt worden (SuSE 7.2, zq directory volgens mij), maar het compileren vergde enig handmatig ingrijpen i.v.m. verwijzingen naar packages die niet meer relevant waren (dus ik moest zelf de .spec-file editen). Uiteindelijk is mij de compilatie gelukt en heb ik WordPerfect8 draaien. De desbetreffende rpm-file van shlibs kan ik ook wel online zetten, denk ik (als mensen daar om vragen).

  Al met al is het een vrij lastige klus. Ik gebruik WordPerfect alleen nog omdat ik oude documenten in WP-formaat heb die ik wil kunnen editen en printen.

  Ik dacht trouwens dat Corel een nieuwere versie van WP had (niet gratis) die onder Linux kan draaien (met behulp van wine). Of die versie nog aangeschaft kan worden weet ik eigenlijk niet; volgens mij heeft Corel zich vrijwel teruggetrokken uit de linux wereld (correct me if I am wrong).

  Kortom: als je echt graag wp wilt draaien, prima! Maar het betekent minimaal het zelf compileren van een linux-kernel.

  Groet,

  Philip
 • Corel heeft idd WP2000 voor Linux uitgebracht, maar die is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Overigens heb je ook bij deze versie het probleem dat deze een bepaalde kernel verwacht, en zelfs dwars kan liggen als je een te nieuwe X-Server gebruikt.
  Dus mocht je hem ergens nog in een winkel zien liggen, bedenk dan dat hij niet onmiddelijk draait (overigens wordt Corel Linux meegeleverd, en daar draaitie uiteraard wel onder :)

  Max
 • Tja, WordPerfect 8 werd ook meegeleverd met de SuSE 6.4 dvd edition. Installeren van SuSE 6.4 op een PC Athlon XP 1700+ met een GeForce4 Ti 4400 is wel lastig, van de X configuratie dialoog is alleen de bovenste helft zichtbaar. De andere helft blijft zwart op een oude 15 inch monitor. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.