Vraag & Antwoord

OS Linux

Debian 3

Anoniem
AndorabLe
4 antwoorden
 • Nu wil ik eens Debian 3 uitproberren, maar het volledige pakket omvat 7 cd's, dat vind ik nogal veel… Heb ik echt al die cd's nodig? Of kan ik er een paar even goed laten vallen?
 • Info over de inhoud van de Debian 3.0 cd's vind je hier En downloaden kan bijvoorbeeld hier Download binary-1_nonus, binary-2 en binary-3 :roll:
 • jolo

  Als een soort van bijproduct van deze discussie ga ik nu toch maar eens een tweede distributie proberen. De keuze is gevallen op Debian. Ik ben daarom bezig om met behulp van jigdo CD1 te downloaden. (Lang leve ADSL!) Twee (eerste?) vragen:

  1) Is het verschil tussen woody-i386-1 en woody-i386-1_NONUS echt wezenlijk? Ik ben nu namelijk net woody-i386-1 aan het downloaden (met behulp van deze jigdo directory en deze ftpserver).

  2) Zou zo'n eerste CD genoeg zijn om vervolgens met de beroemde packagemanagers zoals apt (die ik dus geen van alle ooit gebruikt heb!) de wat "voorzichtige" woody om te bouwen tot een wat "spannender" geheel (met bijv. KDE 3.1.x) of heb je daar ook die andere twee CD's voor nodig? Of zou je een dergelijke verbouwing beter kunnen uitvoeren met behulp van upgrade CD's (richting testing of unstable)?
 • Zelf heb ik alleen binary-1_nonus en binary-2 gedownload, maar als je voor het eerst met Debian begint is het waarschijnlijk beter binary 1 t/m 3 te downloaden.
  Er is alleen maar een update CD 3.0r1. De antwoorden op je vragen kun je vinden in de Nederlandstalige Handleiding Debian GNU/Linux 2.2 :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.