Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux from Scratch

Anoniem
wbsoft
3 antwoorden
  • Wil me (weer) eens aan Linux wagen en vroeg me af wat jullie van Linux from scratch denken? Lijkt me wel een interessante manier om Linux te doorgronden en het klinkt natuurlijk heel indrukwekkend op je CV dat je je eigen linux in elkaar hebt gezet. :lol:
  • Tjaa, maar het is voor beginners absoluut niet geschikt. Ik heb een half jaar terug een poging gewaagd en heb alles voor elkaar gekregen en het draaide, maar dan kun je aan BLFS beginnen om de rest te configgen en installen en aangezien dat boek nog niet af is en er veel ontbreekt was dat slecht te doen en ben ik Slackware gaan gebruiken wat prima bevalt.
    Het beste om te beginnen is nog altijd gewoon ff SuSE 8.1 Personal kopen.
  • Als je denkt dat je voldoende geduld en doorzettingsvermogen hebt, dan zou ik het gewoon doen. Maar zoals Marcel al aangaf, je bent meer bezig met leren dan dat je je installatie gebruikt voor een beetje surfen, of een briefje typen.

    Wil je toch (ook) redelijk snel je installatie kunnen gebruiken, dan kun je kiezen voor Slackware, Debian of Gentoo. Alle drie de distro's vereisen doorzettingsvermogen/kennis om te kunnen installeren, maar het is toch nog een stuk makkelijker dan LFS, maar wel weer moeilijk genoeg om er iets van te leren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.