Vraag & Antwoord

OS Linux

Knoppix/WinPC Netwerkje , HOE?

3 antwoorden
  • Ik heb een goed werkend windows netwerkje met 2 computers en crosscable. In Knoppix krijg ik (volkomen leek i Linux) dit niet voor elkaar. Weet iemand een website waar gedetailleerd wordt omschreven hoe dit moet, stap voor stap dus. Hans
  • In Knoppix wordt je stap voor stap door het opzetten van je netwerk geleid als je kiest voor: K -> Knoppix -> netwerkverbinding. Als je netwerkkaart tenminste is herkend en ondersteund. Internet zal dan werken. Om te kunnen communiceren met Windows PC's moet er echter nog meer gebeuren. Je zult de machine moeten inrichten als SAMBA-server of FTP-server. Dat is onder Knoppix wat ingewikkelder omdat het besturingssysteem van CD is geladen, maar is wel mogelijk. Kijk eens op het Knoppix forum: [url]www.knoppix.net[/url] Daar vind je vast meer nuttige informatie.
  • Bedankt Herman, Internet en mail had ik al voor elkaar met een extern modem. Alleen toegang tot mijn Win laptop met de crosskabel lukt nog niet. Ik blijf zoeken. Er is ook een interessant forum bij www.heise.de, onder project, en dan Knoppix. Zij hebben n.l. ook een Knoppix CD bij hun blad C't gevoegd vorige maand. Hart.groeten, Hans.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.