Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse 8.1] Suse apart

LennartII
2 antwoorden
 • Ik probeer al sinds enige tijd grip te krigen op Suse 8.1. Regelmatig gaat er iets fout bij het "bijstellen" van instellingen met veelal desastreuze gevolgen, waarna ik mij genoodzaakt zie het systeem opnieuw te downloaden. Op zich geen ramp (breedband met "platte prijs") maar toch zit me dat niet helemaal lekker.
  Nu schijnt er zoiets slims te zijn als "rsync" waarmee je, als ik het goed begrepen heb, een file/bestand kunt synchroniseren met het oorspronkelijke bestand.
  Dus, had ik gedacht: de hele mikmak van Suse downloaden, op mijn reserve harde schijf planten en dan de zaak regelmatig synchroniseren.
  Mijn vraag is: Is dat theoretisch juist en ten tweede is het praktisch uitvoerbaar. En de hamvraag: Hoe ga ik te werk (ook een link naar een, voor een newbie begrijpelijke, howto wordt bijzonder op prijs gesteld). Alle suggesties welkom.
 • Ik ken rsync niet, maar wel een andere applicatie die dit kan: wget.
  met wget kun je recursief bestanden downloaden van Internet, en je kunt wget opdracht geven om de lokale structuur te vergelijken met die online staat, en alleen die onderdelen op te halen die eenieuwere datum hebben (en dus mogelijk gewijzigd zijn)
  Maar waarom wil je dat doen?
  Voor zover ik weet zijn de aangeboden bestanden van SuSe statisch, evt updates worden aangeleverd via SuSE YOU, en niet in de ftp-directories van de bestaande installatie geintegreerd.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.