Vraag & Antwoord

OS Linux

mandrake 8.1 kadootje werkt tot de regel [rene@localhost ren

Anoniem
reykar
7 antwoorden
  • :cry: Heb een mandrake distibutie gekregen plus computerblad om eens te proberen of linux mandrake wat is voor mij.Het helpt mij in ieder geval de zondag door. Ik ben nog niet verder dan de code's[rene@localhost rene] en verder gebeurt er niets. Tijdens instalatie heb ik gekozen voor de gnome desktop en in een eerdere instalatie voor kde. maar er komt niks Blijf steeds bij die regel hangen. Als ik lang wacht blijft de harde schijf ratelen en eindigt het in een zwart beeld. Iemand suggties om mij verder te helpen? Knoppix werkt wel op deze p.c.
  • [quote:48c36d1242="reykar"]Ik ben nog niet verder dan de code's[rene@localhost rene] en verder gebeurt er niets. [/quote:48c36d1242] Ik neem aan dat je dat te zien krijgt, nadat je password hebt getypt. Dan ben je ingelogd in init 3
    Heb je wel tijdens de installatie opgegeven dat je wilt starten met X? Wat gebeurd er als je typt [code:1:48c36d1242] startx [/code:1:48c36d1242] Als X crashed. Controleer dan als root met [b:48c36d1242] vi [/b:48c36d1242] /var/log/XFree86.0.log :roll:
  • tijdens installatie krijg ik niet de mogelijkheid om x in te stellen ga eerst startx proberen
  • dom dom dom , is er wel maar mijn monitor staat er niet bij. kan wel scheel kijken maar niet zo goed dat mijn ogen dit schele beeld weg werken. hoe nu verder?
  • Voor de monitor kan eventueel Aangepast worden geselecteerd. Maar belangrijker is of de video drivers geinstalleerd zijn. Vooral als die videokaart een Geforce 4 is.
  • grafische kaart is een onboard video kaart van sis. de 630 om precies te zijn. Ik denk dat het hem zit in de monitor. Maar hoe kan ik die instellingen aanpassen als ik al een instalatie heb uitgevoert. Inloggen als root en dan aanpassen. Op welke code's ?
  • Als root typ je [code:1:1d91cf4a4a] XFdrake [/code:1:1d91cf4a4a] Met de pijljes toets omlaag selecteer je Monitor, dan Tab en Enter. Als je Aangepast selecteerd, dan moet je de Horizontale verversingsratio en Verticale verversingsratio typen. Weet je die niet, dan kun je Aangepast beter niet gebruiken. Helemaal onderaan kun je ook nog selecteren Algemeen. De kans dat je daar een fout maakt is kleiner.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.