Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 9] Waarom betalen?

Anoniem
Marcel de Reus
7 antwoorden
 • Dit is een stuk uit een mail die ik vandaag van Red Hat kreeg (geen spam, ik had er zelf om "gevraagd"):[quote:37dcc11fb8](…) Beginning March 31st, paid subscribers to Red Hat Network will have
  access to Red Hat Linux 9 ISOs - a full week before retail store and
  Red Hat FTP availability. Also, Red Hat Network subscribers will
  receive dedicated Red Hat Network Technical Support. For more
  information about the benefits of being a Red Hat Network Subscriber,
  go to:

  http://www.redhat.com/software/rhn/offerings/

  If you would like to purchase a Red Hat Network subscription, go to:

  https://rhn.redhat.com/network/sales/

  Thanks again for using Red Hat Linux. (…)[/quote:37dcc11fb8]Ik heb me op dit fourm wel eens verbaasd over de aardigheid van Red Hat. [i:37dcc11fb8]Free[/i:37dcc11fb8] zowel in [i:37dcc11fb8]beer[/i:37dcc11fb8] als in [i:37dcc11fb8]speech[/i:37dcc11fb8]. Zou dit een opmaat zijn om van gebruikers zoals ik - die Red Hat nooit een cent hebben betaald - toch wat geld te verdienen?

  Overigens: vooralsnog denk ik dat particulieren zoals ik (één PC met Linux) die $ 60 voor RHN Basic beter kunnen besteden. Of zie ik soms een groot voordeel over het hoofd?

  (Bij de weg: ik zie wel uit naar Red Hat 9, al was het maar dat ik nu niet meer zelf hoef te gaan fröbelen om KDE 3.1 echt aan de praat te krijgen. Tot nu toe ben ik namelijk niet verder gekomen dan een testaccount voor KDE 3.1 en toen werd het gedoe mee een beetje te veel …)
 • Het is een illusie om te denken dat ook OSS-projecten/-bedrijven als RH van de lucht kunnen leven.

  Het financieel ondersteunen van dergelijke bedrijven/projecten heeft als voordeel dat de verdere ontwikkeling hierdoor sneller gaat.


  Max
 • # RedHat is al een hele tijd bezig met dit soort acties geld te verdienen. Nu hebben bijvoorbeeld betaalde klanten (het gaat hier om servers) voorang op updates.

  # RedHat 8.1 komt toch eerst nog?
 • RedHat 8.1 zullen ze professioneel overslaan om de gebruiker niet de indruk te geven te werken met een verouderd systeem.

  Met in ' t achterhoofd mandrake 9.0,Suse 9.0 enz…..

  RedHat 9.0 te downloaden vanaf 31/03/2003
 • Van SuSE moet 8.2 nog komen op 14 april dus daar hoeven ze echt niet bang voor te zijn.
 • ik heb gelezen dat het 9.0 is geworden en niet 8.1 omdat er een ander thread model (NPTL ofzo) wordt gebruikt, dat binair incompatibel is met de 8.0 release. Kan de link ff niet meer vinden.
 • [quote:464024ba54="Marcel de Reus"]# RedHat is al een hele tijd bezig met dit soort acties geld te verdienen. Nu hebben bijvoorbeeld betaalde klanten (het gaat hier om servers) voorang op updates.

  # RedHat 8.1 komt toch eerst nog?[/quote:464024ba54]

  Voorrang met updates als het druk is..opzich vind ik dat ook niet zo een gekke regeling..als je 1 miljoen bakken tegelijkertijd een update komen halen ;-)
  Je kan de updates altijd gewoon met de hand downloaden en dan upgraden naar de nieuwe package of je probeert het om het uur even.
  Maar voor de rest heb ik echt nooit problemen met updates..ik kan me wel herinneren dan yast2 van suse 8.1 errug traag was met de eerst YOU..
  Slackware 9 moet volgens mij nog een update scriptje voor komen..ik ga eens proberen een softraid tijdens de install te maken ..ik zag dat:
  -fdisk/cfdisk auro raid on board had
  -in /bin of /usr/bin vond ik raidhotadd :P

  Dan zou je dus gewoon een MD device kunnen maken en daarna met mkfs.ext2 -j /dev/md0 een leuke ext3 raid partitie

  Anyhoe..ff uitproberen..voor nu is/blijft RedHat voor mij nummer 1!

  M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.