Vraag & Antwoord

OS Linux

[Konqueror 3.0.5a] Waarom kan ik soms niet printen?

Anoniem
PeBo
15 antwoorden
 • Vreemd. Het lukt met Red Hat Linux 8.0 niet om vanuit Konqueror deze site te printen. Deze site ('t is maar een voorbeeld) lukt prima! Iemand een idee?
 • Hee dat is vreemd inderdaad. Ik heb met KDE 3.1.1 ook een blanco pagina. Voor zover ik kan zien gebruikt debian.org geen stylesheets ofzo, dus dat maakt het extra merkwaardig.
 • Hmmm … misschien een idee om eerst even te vragen wat Max - onze KDE specialist - er van denkt, dan nog een keer Bugzilla te doorzoeken en vervolgens wellicht een bug melden.

  Max?
 • Vreemd, beide pagina's drukken alhier perfect af.
  ik gebruik kde 3.1 via SuSe 8.1
  Misschien kun je iets instellen in het printerdialoog bij de html-instellingen, maar ik verwacht niet dat dat iets uitmaakt..

  Max
 • Nou het probleem lijkt bij Qt of GhostScript te liggen. Mijn GhostScript kan de PostScript output van Konqueor bij het printen van www.debian.org niet lezen (de foutmelding verschijnt in GV, maar de KDE afdrukdialoog zwijgt en toont een witte pagina).

  Print eens naar een PostScript bestand, en probeer dat met verschillende GhostScript versies weer te geven.

  Gebruik [b:35bb411862]gs -v[/b:35bb411862] om achter de versie van GhostScript te komen.

  De gs van maximilaan lust de uitvoer blijkbaar wel. Welke gs heb jij max, en welke qt-libs?
 • ik zal vanavond even kijken.

  Het probleem op zich komt me niet onbekend voor, eerdere versies van konqueror die ik gebruikte printten ook wel eens lege pagina.
  vermoed dat dit komt doordat konqueror het verkeerde frame oid uit wou printen :?
  Maar kde 3.1 heeft alhier dus geen last.

  Geeft Konqueror wel een goed afdrukvoorbeeld in het afdrukdialoogvenster??

  Max
 • Het voorbeeld scherm (van Kprint[er?]) geeft in elk geval een leeg A4' tje te zien. Opvallend is dat soms wel een voorbeeld gegeven wordt van meerdere lege A4' tjes. Als de interntepagina langer is dan op een print van een pagina zou passen, wordt hiermee dus kennelijk nog wel rekening gehouden. Helemaal vreemd. Bij het afdrukken gebeurt er echter nooit iets .. er komt (komen) dus geen leeg A4'tje (lege A4' tjes) uit de printer.

  Ik zit even niet achter mijn Linux PC en weet overigens niet uit m'n hoofd of Konqueror 3.0.5a een eigen voorbeeld heeft …
 • Ik heb de debian.org website hier ook geprint. Zowel in SuSE 8.1 KDE 3.03 en in Redhat 8.0 KDE 3.03 wordt de website gewoon geprint. qt in Redhat 8.0 [code:1:511b054860]qt-3.0.5-17[/code:1:511b054860]GhostScript versie [code:1:511b054860][jolo@node1048e jolo]$ gs -v
  GNU Ghostscript 7.05 (2002-04-22)
  Copyright (C) 2002 artofcode LLC, Benicia, CA. All rights reserved.[/code:1:511b054860]
  SuSE 8.1 drukt af via CUPS en Redhat 8.0 via LPR-/LPRNG-afdruksysteem. :roll:
 • Nou ik kan dus met konqueror 3.1.0 wel beide sites printen maar als ik voorbeeld selecteer in het cups afdruk systeem krijg ik dus een interpreter fout :???:

  [code:1:ae805b205a]
  Ghostscript kon niet worden opgestart. Het is zeer waarschijnlijk dat dit veroorzaakt word door een onjuist gespecificeerde interpreter.
  [/code:1:ae805b205a]
 • Die intepreterfout kan worden veroorzaakt doordat de intepreter niet aanwezig is, of onjuist ingesteld.
  Dat kun je oplossen bij de 'systeemopties' van het afdrukdialoogvenster in het volgende dialoogvenster bij de sectie 'voorbeeld' een ander voorbeeldprogramma te selecteren, zoals kghostview, ghostview, of gv.

  Max
 • Heb even in kde gegraven en zie dat de foutmelding tav de intepreter uit kghostview kwam.
  Je moet dus bij de instellingen in kghostview even de intepreter goed instellen.
  Alhier is dat /usr/bin/gs

  Lukt dat niet, dan kun je de oplossing uit mijn vorige posting gebruiken door een ander voorbeeldprogramma in kprint in te stellen. gv is een lelijke, maar zeer functionele en snelle applicatie hiervoor…

  Max
 • [quote:5ac88f28b1="maximilaan"]Geeft Konqueror wel een goed afdrukvoorbeeld in het afdrukdialoogvenster??[/quote:5ac88f28b1]Nee bij mij blijft het afdrukvoorbeeld ook leeg. Wel het juiste aantal pagina's, maar allemaal leeg.

  Wanneer ik Konqueror naar een PostScript file laat printen en dan die PostScript file open met GV (best een cool prog hoor, imho nog steeds iets beter dan KGhostView, vooral de zoom functie) dan laat GV zien dat GhostScript (GS) de PostScript file niet wil lezen.

  Dus óf het hangt van GS af (ik gebruik de nieuwste ESP-GS die aanbevolen wordt bij CUPS) of de PostScript die Konqueror genereert is inderdaad niet goed. In dat geval ligt het aan Konqueror of Qt, mogelijk in combinatie met bepaalde versies van GS.

  Overigens wordt het afdrukvoorbeeld in KDE ook altijd door GhostScript (GS) getekend, maar verzwijgt KDEPrint/KGhostView de foutmeldingen die GS geeft (maar die zijn toch totaal onbegrijpelijk).
 • Inmiddels heb ik moeite deze discussie nog te volgen … Tja. Ik heb wel een beetje gerommeld met de instellingen van kprinter, maar dat had allemaal weinig resultaat. wbsoft lijkt beter door te hebben wat er allemaal speelt. Wellicht dat wbsoft - indien hij dat natuurlijk nodig oordeelt - een bug kan rapporteren. In dat geval zal ik braaf de bug "onderschrijven" met de gegevens van mijn KDE configuratie.

  wbsoft?
 • http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=56559 :)
 • http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=56559 :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.