Vraag & Antwoord

OS Linux

[KDE 3.x] Konstruct 1 GB? Grootte directory?

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Door veel vragen te stellen, wordt op dit forum je "rang" hoger (nou ja, de rangbenaming wordt in elk geval sjieker …). Daarom stel ik zonder schaamte deze twee vragen:

  1) Kan het kloppen dat een Konstruct directory (waarmee ik een tijdje geleden KDE 3.1 heb gebouwd) in totaal ongeveer 1 GB groot was?

  2) Min of meer gerelateerde vraag: hoe kan je eigenlijk de grootte van een directory (dus inclusief alle subdirectories en bestanden) in één keer bepalen - in de Konsole en/of in Konqueror?
 • [quote:d3b25e6507="PeBo"]Door veel vragen te stellen, wordt op dit forum je "rang" hoger (nou ja, de rangbenaming wordt in elk geval sjieker …). Daarom stel ik zonder schaamte deze twee vragen:

  1) Kan het kloppen dat een Konstruct directory (waarmee ik een tijdje geleden KDE 3.1 heb gebouwd) in totaal ongeveer 1 GB groot was?
  [/quote:d3b25e6507]

  Op zich zou dat kunnen, compileerwerk vraagt de nodige schijfruimte…
  [quote:d3b25e6507]

  2) Min of meer gerelateerde vraag: hoe kan je eigenlijk de grootte van een directory (dus inclusief alle subdirectories en bestanden) in één keer bepalen - in de Konsole en/of in Konqueror?[/quote:d3b25e6507]

  Met het commando [b:d3b25e6507]du[/b:d3b25e6507] kun je bekijken hoeveel schijfruimte een bepaalde map inneemt.
  In Konqueor (KDE 3.1) kun je via de meta-info die via een dialoogvenster verschijnt als je de muisaanwijzer boven een map houdt verschijnt uitvogelen hoeveel schijfruimte een bepaalde map in gebruik neemt. Dit is helaas niet incl de onderliggende mappen.

  Max
 • Bedankt![quote:8a2b720924="maximilaan"]Met het commando [b:8a2b720924]du[/b:8a2b720924] kun je bekijken hoeveel schijfruimte een bepaalde map inneemt.
  In Konqueor (KDE 3.1) kun je via de meta-info die via een dialoogvenster verschijnt als je de muisaanwijzer boven een map houdt verschijnt uitvogelen hoeveel schijfruimte een bepaalde map in gebruik neemt. Dit is helaas niet incl de onderliggende mappen.[/quote:8a2b720924]En toen ontdekte ik dat KDE 3.0.x voor de waarde "Size" aan het rekenen slaat als je van een map (na het klikken met de "verkeerde" muisknop) de properties kiest. Vooral bij grote mappen is KDE eventjes bezig! Ik krijg die score nog niet gelijk aan de score met "du -sh" maar erg belangrijk is dat niet … "du" is trouwens ook erg handig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.