Vraag & Antwoord

OS Linux

Cd's gebrand (mp3) in K3b gewoon (ISO)?

Anoniem
wbsoft
15 antwoorden
 • heb je niet gewoon de .mp3 bestanden gebrand?? want dat kan (normaliter!!) geen enkele cda speler lezen.

  Nero doet voor het branden van mp3's nog even een conversie naar .WAV.
  waarschijnlijk heb je dat dus niet gedaan of is dat niet gedaan (ik ken k3b niet)
 • als je mp3's gaat branden moet je K3B volgens mij ook op 'audio project' zetten, anders laat hij de MP3's gewoon staan.
 • Tegenwoordig spelen veel cd spelers ook mp3 bestanden af. Volgens mij is dat ook wat de topicstarter bedoeld?!
  Ik weet niet of ik het helemaal goed zeg, maar heb je ook niet bepaalde bestandsystemen: joliet e.d. war je naar zou kunnen kijken?

  Bart
 • [quote:748f33406b="ahbart"]Tegenwoordig spelen veel cd spelers ook mp3 bestanden af. Volgens mij is dat ook wat de topicstarter bedoeld?!
  Ik weet niet of ik het helemaal goed zeg, maar heb je ook niet bepaalde bestandsystemen: joliet e.d. war je naar zou kunnen kijken?

  Bart[/quote:748f33406b]

  Dat valt vies tegen hoor, het zijn vaak DVD spelers en disc-man's die dat kunnen.

  # Hij bedoelt gewoon wat hij zegt, hij heeft waarschijnlijk gewoon de mp3 bestanden op CD gezet, met Nero werkt dat namelijk zo. Nero ript de mp3 bestanden namelijk automatisch om naar .wav files. Met k3b moet je daar dus ergens een optie voor aanzetten, waarschijnlijk de optie die wbsoft al noemt
 • Mijn pioneer installatie ondersteund ook mp3 bestanden.
  Errug makkelijk: 65 nummer op 1 cd. Misschien meot de topic starter zelf nog maar eens zeggen wat hij bedoeld, want hij lijkt te zeggen: ondersteund mp3 bestanden!
  Bart
 • Onlangs heb ik K3b aan de praat gekregen en ik ging een CD'tje branden. Doorgaans natuurlijk geen probleem. Werkte gewoon perfect in de computer. Daarna een audio CD geprobeerd, werkte ook goed op computer in de stereo.
  De stereo slikt ook CD's met mp3, dus dat wilde ik ook proberen te branden in K3b. Vervolgens CD'tje met mp3tjes gebrand en testen in m'n stereo om te kijken of die dat doet. Dat deed ie niet. Als ik een CD'tje met mp3tjes in Nero brand in Windhoos [98], pakt m'n stereo dat wel. Brand K3b soms niet precies volgens de standaarden ofzo??? Ik snap dit niet precies. Heb een keer geprobeerd te branden met ISO2 level en een keer met ISO3 level. Bovendien heb ik best rustig gebrand (8x).
  Waar zou het aan kunnen liggen dat die CD'tjes niet geslikt worden door m'n stereo??? Zou ik nog iets in moeten stellen dat nog niet ingesteld is in K3b???
 • Voor de duidelijkheid:

  Ik merk dat het niet precies duidelijk is wat ik bedoel. Ik heb zelf een stereo van Samsung, die echt mp3tjes afspeelt, dus een CD-R(W) met daarop bijvoorbeeld honderd nummers. CD'tje erin en hij speelt het af. Op het display komt dan netjes de bestandsnaam en gaat ie spelen. Dus ik heb het hier niet om een Audio-CD volgens het bestandsformaat Compact Disc Digital Audio, maar echt om een gewone Data-CD. De bestanden die dus op de CD staan zijn geen *.cda bestanden maar echt *.mp3 bestanden die afgespeeld worden.

  Het probleem is dus als volgt:

  Als ik met Nero een CD'tje met Mp3tjes brand en in de Cdspeler doe, werkt het gewoon. Hij gaat mp3tjes afspelen vanaf de Cd in de Stereo. Heb ik zo'n CD'tje gebrand met K3b, dan kan m'n stereo die niet lezen en dus niet afspelen. Dat is het probleem. De vraag is dus: Hoe krijg ik K3b zover dat hij een CD'tje kan branden wat ook in mijn stereo gelezen wordt? Moet ik daarvoor iets instellen?

  Nog even een vraagje: Ik las in een reactie iets over joliet instelling. Wat is dat precies? Ik zal eens kijken of ik dat ingesteld heb.

  Als 't niet duidelijk is, hoor ik het wel.
 • O ja, nog eventjes mij. Gewone audio-CD's brand K3b wel goed. Moet eerst eventjes m'n Mp3s omzetten naar *.wav. Vervolgens een audioproject starten en op CD branden. Stereo kan dat wel lezen. Da's geen probleem.
 • Kan aan verschillende dingen liggen:
  [list:a63f95bfcd]
  [*:a63f95bfcd]cd is niet goed gebrand
  test de cd even op een andere pc
  [*:a63f95bfcd]type mp3 wordt niet door je stereo herkend
  onwaarschijnlijk, maar mogelijk is de bitrate anders dan je stereo aan kan. Ben je snel achter door dezelfde mp3 in Nero te branden
  [*:a63f95bfcd]K3B gebruikt een bestandssysteem dat je cd-speler niet ankan.
  Gek genoeg kun je dat in k3b (als ik goed gekeken heb…) niet instellen, maar ik denk dat hier de oorzaak ligt.
  Informeer evt bij de makers van k3b welk bestandsformaat deze applicatie gebruikt bij het branden van data-cd's, en hoe je dit kunt omzeilen (bijv. met aliasses)
  [/list:u:a63f95bfcd]

  Max
 • probeer eens wat er gebeurt als je de Joliet extensie inschakelt, en RockRidge uit. Dat is ongeveer wat Nero denk ik brandt. K3B heeft default RockRidge aan en Joliet uit.
 • ik heb joliet en rockridge aangezet en hij deed het. dus daar lag het aan. bedankt in ieder geval. dus da's oke. bedankt in ieder geval. trouwens, nog even een vraagje over joliet en rockridge. wat is dat eigenlijk precies?
 • Het zijn bestandsindelingen oid. Een soort structuren binnen het ISO9660 filesystem zegmaar. Joliet is een M$ standaard.
 • Bedankt, dan weten we dat ook weer.

  We zullen maar weer eens geen rekening moeten houden met onze geliefde microsoftspecialisten, die het net weer iets anders moeten doen dat net weer iets 'beter' is en niet weer iets specialer, waardoor we net weer afhankelijker zijn van dat bedrijf.
 • De joliet en rock ridge extensies zijn beide bedoeld (onder andere) om langere bestandsnamen te kunnen gebruiken dan het 8.3 formaat dat het ISO9660 bestandssysteem (dat op CD's wordt gebruikt) oplegt.

  Joliet slaat de lange filenamen in een speciale file op, maar is geen standaard (maar idd een door MS bedachte extensie). De [b:d9223596a7]mkisofs(8[/b:d9223596a7][b:d9223596a7])[/b:d9223596a7] manpage schrijft daarover:[code:1:d9223596a7] Note that Joliet
  is no standard - CD's that use only Joliet exten-
  sions but no standard Rock Ridge extensions may
  usually only be used on Microsoft Win32 systems.
  Furthermore, the fact that the filenames are lim-
  ited to 64 characters and the fact that Joliet uses
  the UTF-16 coding for Unicode characters causes
  interoperability problems.[/code:1:d9223596a7]
  Rock Ridge is een officiele standaard waarmee bestanden verder kunnen worden omschreven dan puur de 8.3 letterige naam. Met Rock Ridge kun je ook owner, group, permissies etc. bewaren op CD's.

  Lees voor alle info de [b:d9223596a7]mkisofs(8[/b:d9223596a7][b:d9223596a7])[/b:d9223596a7] manpage; heb ik ook alles uit.
 • bedankt, kzal het eens doorlezen. Als ik het goed begrijp kan ik dus een bestand het beste en als joliet en als Rock Ridge branden. Of heb ik dat verkeerd begrepen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.