Vraag & Antwoord

OS Linux

[Redhat 8]Kan niet in grafische modus booten

Anoniem
CBI-FP
5 antwoorden
 • Ik heb vandaag mijn eerste hdd gepartioneerd met partition magic 8 en heb er 3 ntfs partities van gemaakt: 1: windows 2: mp3 3: dokumenten en overige. Ik heb vervolgens de 2e hdd leeg gehaald en verdeeld over de 2 bijgemaakte partities zodat ik deze schijf leeg kon maken. Ik heb hem met partition magic leeg gehaald en verder ook niet ingedeeld.

  Vervolgens had ik redhat 8 geïnstalleerd op hdd2 en heb als bootloader grub genomen. Tijdens het installeren kreeg ik geen foutmeldingen en grub is ook netjes geïnstalleerd. Ik kan zowel windows xp pro gewoon opstarten als redhat 8. Kies ik voor redhat 8, dan wordt tie geladen in de tekstmodus. Als alles geladen is verschijnt er in tekstmodus het loginscherm en dat gaat een paar keer uit en aan en dan verschijnd er een blauwachtig scherm met een wel heel erg raar 2 keuze menu waarvan ik niet kan lezen wat de keuzes zijn(rare tekens ipv tekst), maak ik een keuze, dan verschijnt er nog een dialoogvenster met eveneens een onleesbare opmerking en als ik dan klik kom ik weer in het tekstmodus loginscherm te recht en kan gewoon inloggen.

  Maar ik zie geen grafische desktop zoals gnome of kde3, maar alleen de opdracht prompt.

  Wat heb ik fout gedaan??? Of wat moet er nog gebeuren.

  PS. Ik ben een linux newbee
 • Het lijkt er op dat er iets is mis gegaan met de installatie van X (de grafische modus)

  log eens in via de prompt, en typ het volgende in:

  [code:1:4d7c54ccbc]
  startx – :1
  [/code:1:4d7c54ccbc]
  (let op spaties voor en na de "–")

  en kijk wat er gebeurt
  Als alles goed gaat kom je in Gnome terecht, gaat het fout dan flikkert het scherm en kom je uiteindelijk terug bij de prompt..

  wat voor videokaart en monitor heb je??

  Max
 • Ik heb een n-videa mx 440 met 64 mb geheugen.
 • Probleem opgelost :)

  Na wat proberen ben ik tot de ontdekking gekomen dat de verkeerde driver werd aangesproken.

  De kaart werd wel herkend maar sprak de vesa drivers aan, nadat ik dat verranderd had met een ctrl+als+f7 in NV (Waarschijnlijk n-videa) kon ik wel grafisch inloggen en gebruikmaken van een GUI.
 • Klopt, met de grafische tool van redhat (commando: redhat-config-xfree86) kun je dat ook geheel grafisch regelen en de X-server instellen. Had onder RH8 ook last met mijn GForce 4, nu in RedHat 9 met de neiuwe XFree86 versie heb ik er geen last meer van…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.