Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 8.2] 32MB RAM: Is dit mogelijk?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste experts,

  Zoals jullie een tijdje geleden hebben kunnen lezen ga ik op zéér korte termijn SuSE 8.2 kopen, waarschijnlijk de professional edition. Eén van de redenen dat ik het wil gaan gebruiken is dat mijn ouders nog een oude computer hebben staan met Win98SE die niet lekker loopt. Win95 gaat lekker snel maar is zo stabiel als een drilpudding, dus ook dat is geen oplossing.

  De computer heeft 32MB SDRAM en een Pentium 233 MMX processor. Is het mogelijk om hierop SuSE Linux te zetten met een grafische omgeving? En maakt het uit of ik Gnome of KDE gebruik? Uiteraard wordt de installatie zo minimaal als mogelijk, er moet op geïnternet kunnen worden, wat simpele spelletjes als FrozenBubbles en evt (als de computer het trekt) een tekstverwerkingsprogramma.

  Zo ben ik bijvoorbeeld al tegen een probleem opgelopen: ik las ergens dat Yast1 16MB aan geheugen nodig heeft, maar dat bij SuSE 8.2 Yast2 geleverd wordt dat 64MB aan geheugen nodig heeft…

  Graag adviezen hierover, zodat ik bij de installatie niet tegen (al te veel) problemen aanloop.

  Bij voorbaat al enorm veel dank,

  - Bas
 • Als je Suse 8.2 kan kopen..koop dan meteen 256 MB ram :wink:
  Dan draait elk OS al een stukje lekkerder.. :wink:
  nee maar echt..prop er wat meer geheugen in en installeer er dan een leuke xwindows manager op..blackbox is heel erg fijn..en je kan natuurlijk ook KDE 3.1 proberen, maar verwacht geen race monster :)

  M.
 • [quote:4d2bef6c30="BasHamar"] De computer heeft 32MB SDRAM en een Pentium 233 MMX processor. [/quote:4d2bef6c30] In dat geval kun je beter de Debian 3.0 GNU/Linux Offial DVD kopen. Memory minimum 12 MB recommended minimum 32 MB. :roll:
 • aan kde of gnome zou ik niet beginnen, deze lopen onder suse pas lekker bij 64 mb of meer.
  Voor simpele dingen heb je beide desktops niet nodig..
  YaST is idd een probleem. De grafische versie heeft tenminste 48MB ram nodig, de console-versie heeft misschien genoeg aan 32 mb, maar het zal allemaal niet van harte gaan….

  Koop liever een lichtere distro, of investeer in meer ram-geheugen…
 • Ik zou op zo'n systeem Slackware 9.0 met Blackbox als windowmanager zetten. Dat draaid dat hartstikke snel en soepel.

  SuSE hoef je niet te proberen dat wordt niks. Heb het eens op een P2 300mhz met 64mb ram geprobeerd en dat was al een ramp (SuSE 8.0+KDE 3.0)

  De systeemeissen van SuSE zijn ~ aan de systeemeissen van Windows XP. Het is niet bepaald snel oid, maar wel stabiel en onwijs gebruiksvriendelijk.
 • Mensen, bedankt voor de reacties al was het niet helemaal waar ik op gehoopt had… :D

  Ik ga eens navragen wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn, maar er staat me iets bij van een limiet van 48MB, daar wordt het dus niet echt beter mee. SuSE 8.2 wil ik sowieso graag kopen om te leren werken met Linux en komt gewoon op mijn laptop te staan, ik ga eens kijken wat Debian en Slackware mij te bieden hebben om vervolgens één van beiden te downloaden.

  Mocht er nog iemand op- of aanmerkingen hebben dan houd ik me aanbevolen, maar allen nogmaals bedankt.

  - Bas
 • Minimaal 48mb om van cd te kunnen installeren ja, via het netwerk moet het op een tricky manier ook met 32mb kunnen.

  Slackware en Debian zijn beide goede distro's. IMHO is Slackware wat eenvoudiger en is er ook net een nieuwe stable release uit met de nieuwste XFree, GCC, etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.