Vraag & Antwoord

OS Linux

Slechte geluidsweergave tijdens branden cd.

Anoniem
wbsoft
5 antwoorden
 • Hallo,

  als ik een cd brand (met cdrecord of k3b maakt niet uit) dan klinkt geluid van films of muziek heel beroerd (hortend en stotend). Het branden gaat prima door. Het geluid gaat via artswrapper, dus ook met hogere prioriteit.

  Er zijn helemaal geen processen actief (althans niet meer dan 1 of 2%), ligt het dus aan mijn moederbord of de ISA bus? (Heb nog een AWE 64 kaart)

  Wie heeft hier ook last van?
 • Is de 32-bits modus en DMA modus ingesteld voor de brander ? Als deze op PIO staat belast je de processor teveel. Instellen kan met hdparm.
 • hoe moet ik hdparm op cdroms gebruiken?

  hdparm -t /dev/cdroms/cdrom1 (dat is de link naar het geëmuleerde scsi device) geeft: [b:c93f090942]/dev/cdroms/cdrom1 not supported by hdparm[/b:c93f090942].
 • hdparm moet direct op het device
  dus
  /dev/hdc bijv.
 • ja maar die heb ik dus niet :) mijn brander is slave aan controller 2 dus zou hij hdd zijn, maar omdat het een brander is wordt hij via scsi emulatie aangestuurd (hdd=scsi) en is er (ik gebruik devfs) dus geen /dev/hdd op mijn systeem. De brander is /dev/cdroms/cdrom1 ofwel /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/cd maar die geven beide dus de foutmelding "not supported". Mijn IDE cdrom (de gewone) wordt wel door hdparm weergegeven. Ook de nieuwste hdparm (5.3, net even gemerged) ondersteunt geen SCSI.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.