Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.2: Muis doet raar!

Anoniem
Mart77
2 antwoorden
  • Hallo!

    Ik heb sinds een paar dagen SuSE 8.2. aan de praat. Installatie ging prima, geen problemen whatsoever. Echter, ik start m'n machine zojuist op en de (Microsoft-)muis vertoont kuren: hij raast als een maniak over het scherm zodra ik 'm enigszins beweeg. Bovendien start 'ie applicaties op als ik de muis alleen maar over een icoon van de applicaties in kwestie beweeg!

    Tijdens de eerste boot verscheen de melding "New hardware detected" (de muis dus) in beeld. De muis maakte het me echter onmogelijk om de melding te klikken. Tijdens de tweede boot verscheen de melding niet meer, maar bleef de muis raar doen.

    Heel vreemd: ik heb er sinds de installatie niet eerder problemen mee gehad: de muis was goed gedetecteerd en geconfigureerd. Ik heb in de tussentijd ook niets aan mijn instellingen gewijzigd! Heeft iemand een oplossing?

    Dank!
  • Als je er zeker van bent dat de muis zelf nog wel goed functioneert, bijvoorbeeld in Windows, dan kun je het volgende proberen. Start je PC op in SuSE en log in KDE. Druk op Alt + F1 met de pijltjes toets ga je naar Systeem en Yast2 er wordt nu naar het root password gevraagd. Ga met de pijltjes toets naar Hardware en via de Tab toets en pijltjes toets naar Selecteer muismodel. Druk op Enter. Kies hier met de pijltjes toets juiste muis en druk op Enter en op Alt + F4 de muis zou dan weer moeten werken. Zo niet kun je altijd nog proberen met Alt + F1 uit te loggen en herstarten. :rol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.