Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo] Wat te doen na emerge XFree 4.3

Anoniem
water
5 antwoorden
 • Ik heb net XFree 4.3 emerged. Na een herstart zie ik er weinig van terug op mijn scherpje. Moet ik hem nu opnieuw configureren? Of zitten de verbeteringen alleen onder de motorkap?
 • Het schijnt dat je iig een mooie cursor kunt krijgen, maar je zult wel opnieuw moeten configureren denk ik, voordat die opties beschikbaar komen. Je zou eens in de documentatie naar releasenotes of wathisnew kunnen kijken.
 • Hmmm ik heb XFree86 -configure gevonde, maar dan moet ik in textmodus inloggen. Nu heb ik daar een probleem dat nog niet opgelost is.

  Als ik in text modus probeer in te loggen, dan kan ik geen wachtwoord invoeren. Na de login springt hij gewoon weer naar een lege loginregel. Hoe kan ik dat weer normaal krijgen of welk pakket moet ik re-emergen omdat misschien weer goed te krijgen?
 • Ik dacht dat [b:991563ab0a]pam[/b:991563ab0a] met inloggen te maken had, maar zeker weten doe ik dat niet. Wat je zou kunnen doen is iets van [code:1:991563ab0a]emerge -e system[/code:1:991563ab0a]Dat herbouwt volgens mij alle pakketten die anders in stage3 worden gecompileerd.

  Aangaande XFree, je kunt toch ook gewoon een terminal gebruiken? Ik heb overigens van het weekend XFree geupdate, maar mij er verder nog niet in verdiept. Als ik interessante opties heb gevonden, dan meldt ik dat wel.
 • Zet deze regels maar eens in je ~/.Xdefaults:[code:1:bced424c83]Xcursor.size: 24
  Xcursor.theme: redglass[/code:1:bced424c83]opnieuw inloggen en lachen! Bij Gentoo staan de Xcursor themes in /usr/share/cursors/xfree/ (elke theme is een dir met plaatjes etc.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.