Vraag & Antwoord

OS Linux

mandrake 9.1 en geforce 4 ?

14 antwoorden
  • ik heb de 3 iso'tjes gedownload van mandrake 9.1 en het installeren gaat goed totdat ik de video gegevens, zoals grafische kaart, monitor en resolutie, kan invullen. als ik dit invul : - monitor : flatpanel 1280x1024 - grafische kaart : geforce 4 (generic) ; iets anders kun je niet - resolutie : 1280x1024 en ik klik op "test" dan doet die het niet, ik krijg een zwart beeld te zien en na 12 seconden komt die weer terug naar het beeld met de instellingen. mijn computer bestaat uit de volgende hardware : - abit it7 moederbord met i845e chipset - pentium 4 2.4 ghz - 512 mb corsait geheugen - gainward geforce 4 ti4600 128mb - iiyama 18" tft monitor - harddisk-1 maxtor 40 gb harddisk volledig windows xp pro erop - harddisk-2 seagate 40 gb met de eerste 20 gb voor linux gereserveerd en de overige 20 gb windows ntfs partitie. - terratec dmx 6-fire 24/96 geluidskaart - plextor brander 40/12/40 - usb toetsenbord logitech - usb muis logitech als ik de installatie toch afmaak dan kan ik linux opstarten via de bootloader (lilo) en na een heleboel zaken opgestart te hebben knalt op een gegeven moment het beeld op zwart. weet iemand wat ik kan doen om dit probleem op te lossen ik heb namelijk helemaal geen verstand van linux. ik wilde het namelijk eens gaan uitproberen, maar nou snap ik waarom linux nogaltijd als moeilijk wordt bestempeld, als het bij de installatie al mis gaat!! twan.
  • Heb je de nieuwste drivers van Nvidia al gedownload http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_display_ia32_1.0-4363 Om de drivers te kunnen installeren, start Mandrake op in init 3 Typ achter de boot: [code:1:1235c58c1a] linux init 3 [/code:1:1235c58c1a] Enter Log in als root De installatie instrukties staan op de boven genoemde website. Welke monitor heb je gekozen tijdens de installatie? Als je monitor niet bij de Uitgever voorkomt, dan is er bij Algemeen: Flat Panel 1280x1024 :roll:
  • ho, ho, niet te snel. ik heb nog nooit met linux gewerkt. ik heb de drivers gedownload bij nvidia, das 1. en nu zeg je dat ik mandrake moet opstarten in "init 3" wat is dit. is dit hetzelfde als linux opstarten in een soort van safemode. als ik de computer aanzet dan komt lilo tevoorschijn en daar kan ik kiezen uit 3 opties voor linux, windows xp en floppy. kies ik voor de derde optie van linux dan moet ik inloggen als root en kom ik in een commando achtig scherm (een soort dos omgeving bij windows). kan ik dan de nvidia drivers installeren?
  • Init 3 wordt ook wel tekst mode genoemd. Zodra je het lilo bootmenu ziet, druk je op Esc, dan verschijnt [b:d1a5cbe5d1] boot: [/b:d1a5cbe5d1] dan typ je [b:d1a5cbe5d1] linux init 3 [/b:d1a5cbe5d1] gevolg door Enter. Dan verschijnt de localhost login: Typ dan [b:d1a5cbe5d1] root [/b:d1a5cbe5d1] en Enter typ je root wachtwoord Enter. Dan kun je de Nvidia drivers installeren. :roll:
  • oke, dat moet lukken. nou heb ik de driver gedownload en op cd gebrand, maar hoe kom ik bij dat bestand als ik in de commando regel zit. hoe verwijs ik naar de cd-rom speler. tja, ik weet het..... ik ben een absolute newbie maar zo leer ik het wel :D
  • Zodra je ingelogd bent als root, plaats je de Nvidia driver CD-R in je cdrom speler en typ je [code:1:45374f068e] cd /mnt/cdrom [/code:1:45374f068e] Omdat Mandrake 9.1 met supermount werkt heb je meteen toegang tot de cdrom. Dan ga je met [b:45374f068e] cd [/b:45374f068e] naar de map waar je die Nvidia driver hebt gebrand.
  • he weer wat geleerd. als ik de driver wil installeren krijg ik meteen deze foutmelding : error : unable to find the system utility 'ld' ; please make sure you have the package 'binutils' installed. if you do have 'binutils'installed, then please check that 'ld'is in your PATH. misschien dat jij hier iets meer van snapt. en dat je me kunt uitleggen wat ik nu moet doen. thanks.
  • De Nvidia drivers hebben package [b:0316e6b70f] binutils [/b:0316e6b70f] nodig. binutils-2.13.90.0.18-3mdk.i586.rpm staat op installation CD1 in Mandrake/RPMS En installeer je met: [code:1:0316e6b70f] rpm -ivh binutils-2.13.90.0.18-3mdk.i586.rpm [/code:1:0316e6b70f] :roll:
  • nog een paar uurtjes werken en dan kan ik het gaan uitproberen. als je niks meer hoort vanavond dan is het gelukt (en dan dank ik je van harte, voorzover ik dat al niet gedaan heb). groetjes, twan.
  • als ik de binutils wil installeren dan krijg ik deze foutmelding : Error : failed dependencies : libbinutils2 = 2.13.90.0.18-3mdk is needed by binutils-2.13.90.0.18-3mdk libbfd-2.13.90.0.18.so is needed by binutils-2.13.90.0.18-3mdk libopcodes-2.13.90.0.18.so is needed by binutils-2.13.90.0.18-3mdk wat nu?
  • Hm, zoiets was wel te verwachten. Probeer ingelogd als root te typen [b:544615046a] XFdrake [/b:544615046a] (dus met twee hoofdletters) en Enter, dan is die Geforce4 (generic) voorgesecteerd, druk twee maal op de Tab toets. Doe het is dan geselecteerd, druk op Enter. Probeer tijdelijk een andere driver, namelijk Geforce fbdev, Tab naar OK Enter Xfree 4.3 Enter, Tab Afsluiten Enter Ja Enter. Typ nu startx. De Desktop is nu knal rood omdat je in KDE bent als root. Klik op doorgaan. Via KDE menu, wijs op Configuratie en Pakketten en klik op Software installeren, Typ bij zoeken [b:544615046a] binutils [/b:544615046a] Zoeken. Klik dan op installeren, al dat is voltooid Afsluiten KDE root uitloggen, dan opnieuw Nvidia driver proberen te installeren. :roll:
  • fantastisch, dit is gelukt. alweer een stapje verder. ik heb nu de nvidia driver kunnen installeren maar nu moet ik de XF86Config nog aanpassen. Hoe doe ik dat?
  • Dan controleer je het volgende. Als X gestart is, zou je dit kunnen doen met kate of gedit. (via KDE menu of Alt + F2) en open /etc/X11/XF86Config-4 Dan vind je in Section "Device". Als daar staat [code:1:bf6650505d] Driver "nvidia" [/code:1:bf6650505d] dan controleer je Section "Module", of daar [code:1:bf6650505d] Load "glx"[/code:1:bf6650505d] bij staat. :roll:
  • jeeeeehaaaaaa, mandrake is up and running !!! het heeft even geduurd maar dankzij jou jolo is het gelukt. jammer dat het installeren van linux nogaltijd zo moeilijk is, want dit is toch een grote drempel. maar ik ben erg blij dat er mensen zoals jij zijn die helpen. tijdens het opstarten van linux bleef die erg lang hangen op het zoeken naar eth0. nou dacht ik dat dit voor de ethernet kaart stond dus ik heb maar meteen naar de hardware controle center gezocht en mijn ip adres ingevuld met behulp van de wizard. dit werkte goed. nou start die veel sneller op. ik zag alleen dat er 1 service niet werd geladen [ failed ] dit ging zo snel dat ik niet weet om welke service het ging. hoe kan ik hier achter komen. zodat ik ook dat probleem met misschien weer die fantastische hulp van je kan oplossen. groetjes, twan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.