Vraag & Antwoord

OS Linux

RH9 Wie wil er een Red Hat Linux 9 driver voor mij compilen?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Wie wil er een
 • Hmmm … ik wil het wel [u:3d31003018]proberen[/u:3d31003018] maar zeg er gelijk bij dat ik tot nu toe alleen drivers heb gecompileerd voor eigen consumptie … het zal dus wel spannend worden. Overigens maak ik er gelijk rpm's van: dat vind ik véél handiger in het gebruik.

  Voorafgaande vraag, wellicht wat luie, vraag: hoe denk je die module (FastTrak.o) te installeren? Je kan Red Hat Linux 9 nu juist toch niet installeren zonder die module?

  Gelijk een (luie?) vervolgvraag: ik neem aan dat het gaat om een installatie van een 'schone' Red Hat Linux 9 versie gaat (dus met kernel 2.4.20-8). Ik ben gewoon na een Red Hat linux kernel upgrade - Red Hat's up2date heeft mij inmiddels gebracht naar kernel 2.4.20-9 - de module waar ik altijd mee zit te fröbelen opnieuw te compileren. Kan je na die eerste Red Hat Linux installatie (dus mèt FastTrak.o) dan wel op eigen kracht compileren voor die laatste kernel?
 • Kun je niet fasttrack.o op een floppy zetten dan, en dat bij de installatie gebruiken?
  Want als dat niet kan dan heb ik er idd niet veel aan.
 • Tja … wat zegt (de installatiehandleiding van) Red Hat over het "meepakken" van een module bij de installatie?

  Wat gebeurt er trouwens als je Red Hat Linux 9 installeert zonder die module - wat, waar, etc. loop het eigenlijk spaak?
 • Ideetje: ik begrijp dat het een raidcontroller betreft. Probeer het volgende:

  1) schakel raid uit, nu heb je waarschijnlijk geen aparte driver nodig
  2) installeer Redhat en de complieer de driver
  3) schakel raid weer in en (hier zit de crux) en laat de controller de boel weer herstellen.

  Vraag is alleen of dat laatste mogelijk is. Ik denk het haast van wel, want als je die controller later in je PC zou stoppen, dan moet je ook elke raid-configuratie kunnen maken, zonder herinstallatie.

  EDIT: kijk van te voren even goed of dit ook daadwerkelijk kan, en zeker als je je data over twee schijven verdeelt om snelheidswinst te bereiken. Maak iig met ingeschakelde raidcontroller ruimte vrij voor Redhat. En een backup is altijd een goed idee.
 • Toen ik dat had met mijn Promise-driver van een jaar geleden heb ik een mailtje gestuurd naar Promise en kreeg ik van hen een prima how-to en een driver die weliswaar nog in het ontwikkelstadium zat, maar toch PRIMA werkte… Dus ik zoiu een mailtje sturen…
 • Ik heb al een emailtje gestuurd naar Promise, meteen toen Red Hat 9 uit was en ik 'm gedownload had, en toen schreven ze dat ze er mee bezig waren, maar hij is er nog steeds niet.
  Als ik raid uitschakel, dan ben ik zeker alle data kwijt die nu op m'n HD's staat, en dat mag niet.
  En dit gebeurt er bij de installatie: hij zegt dat ie een device heeft gevonden, dan kun je kiezen om een floppy te gebruiken met een driver, of om een driver uit een lijst te kiezen van de redhatCD. Als je floppy kiest zegt ie dat er geen (goede) drivers op staan, en dat gebeurt ook als je de installatie start met 'linux dd.'
  Als je kiest voor die lijst, dan staat daar wel een promise raid driver, maar als je die kiest gaat de installatie verder maar krijg je voor het partitioneren: 'no hard drives found' [misschien dat dit komt omdat ik onboard raid heb en dit een driver voor 'gewoon' is?]
  Bij de Red Hat Linux 9 Hardware Compatibility List staat dat de Promise PDC20265/7 ondersteund wordt door RHL9, maar ik heb de PDC20265R.
  Het zou logisch zijn als die twee gewoon dezelfde driver zouden gebruiken maar blijkbaar niet (?)
 • Nou, dat ziet er hoopvol uit[quote:12a2b11cfe=":-)"]En dit gebeurt er bij de installatie: hij zegt dat ie een device heeft gevonden, dan kun je kiezen om een floppy te gebruiken met een driver, of om een driver uit een lijst te kiezen van de redhatCD. Als je floppy kiest zegt ie dat er geen (goede) drivers op staan (…)[/quote:12a2b11cfe]Het lijkt er dus op dat je met een driver op een floppy al een eind geholpen bent. Nou, misschien moeten we er maar op wagen.

  Nu heb ik vast een veel minder gevanceerde PC dan jij. Ik hoop dus maar dat het mogelijk is om op mijn PC te compileren voor jouw PC. Het zal in elk geval een hoop overleg geven over de juiste instellingen bij het compileren. Wat denkt men?
 • Mijn PC:
  [list:6c04cf9a4e]* AMD Athlon 1333MHz
  * MSI K7T turbo met onboard RAID (Promise Fasttrack 100 Lite)
  * Asus V7700 Deluxe Geforce 2 32MB
  * 256MB RAM
  * 2x Maxtor 5T030H3 30GB
  * Toshiba SD-M1502
  * Liteon LTR-48125S
  * Mitsumi floppy
  * ND010 10/100 Mbps
  * Pinnacle PCTV
  * Atec Neoview AL181[/list:u:6c04cf9a4e]
 • Ik zie niets waarvan ik nu weet dat er bij het compileren mee rekening moet worden gehouden (maar goed: compileren voor een ander is ook nieuw voor mij). Enfin, het enige dat ik nu zo snel kan bedenken:

  kernel 2.4.20-8 of een andere kernel?
 • het is red hat 9 zonder updates ofzo, dus het zal wel 2.4.20-8 zijn dan
 • 1) Als eerste moest ik de Makefile wat aanpassen. Ik heb deze opdracht [code:1:3c4ccba81c]#most common case including kernel version
  DEP386 = -D__KERNEL__ -I/usr/src/linux/include -Wall -Wstrict-prototypes -O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -fno-common -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i586 -DMODULE -DMODVERSIONS -include /usr/src/linux/include/linux/modversions.h [/code:1:3c4ccba81c] veranderd in deze: [code:1:3c4ccba81c]#for Red Hat Linux including kernel version
  RH_DEP386 = -D__KERNEL__ -I/usr/src/linux-2.4.20-8/include -Wall -Wstrict-prototypes -O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -fno-common -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i586 -DMODULE -DMODVERSIONS -include /usr/src/linux-2.4.20-8/include/linux/modversions.h[/code:1:3c4ccba81c]Maar - wat ik ook probeerde - mijn compileerpogingen met 'make' (ook van 'make clean all, alhoewel ik niet weet of het letterlijk hetzelfde was) eindigden steeds met:[code:1:3c4ccba81c](…)
  fasttrak.c:1185: warning: (near initialization for `driver_template')
  fasttrak.c:1185: warning: data definition has no type or storage class
  fasttrak.c: In function `init_module':
  fasttrak.c:1190: request for member `module' in something not a structure or union
  fasttrak.c:1191: warning: implicit declaration of function `scsi_register_module_Rfa20b7b0'
  fasttrak.c:1191: `MODULE_SCSI_HA' undeclared (first use in this function)
  fasttrak.c:1192: request for member `present' in something not a structure or union
  fasttrak.c:1197: warning: implicit declaration of function `scsi_unregister_module_R81d85a75'
  fasttrak.c: In function `cleanup_module':
  fasttrak.c:1228: request for member `proc_dir' in something not a structure or union
  fasttrak.c:1229: `MODULE_SCSI_HA' undeclared (first use in this function)
  fasttrak.c:1230: request for member `proc_dir' in something not a structure or union
  make: *** [fasttrak.o] Error 1[/code:1:3c4ccba81c]Misschien moet je je eens met de producent van deze code in verbing stellen. Ik kan er niet veel mee.

  (De hele uitdraai van mijn 'make' stuur ik je als 'pb')
 • Heel erg bedankt voor het proberen. jammer dat het niet gelukt is. maar met zoveel errors is het waarschijnlijk moeilijk op te lossen. ik zal in ieder geval nog even een email sturen naar promise. Als ik uiteindelijk aan een driver kom, zal ik dat hier wel posten.
 • Graag gedaan. Vergeet niet mijn aanpassing van de Makefile mee te sturen. Als je (al dan niet op grond van de reactie van de makers van deze driver) nog nadere gevens over mijn systeem nodig hebt, laat dat dan (desnoods via een pb) even weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.