Vraag & Antwoord

OS Linux

[red hat 9.0]--> boek gezocht

Anoniem
None
14 antwoorden
 • waar kan ik voor red hat 9, danwel evetueel red hat8 een boek vinden met titel zoals.. red hat voor beginners / red hat voor starters

  liefst nederlands

  thx,
  een (enigszins) teleugestelde gebruiker

  !
 • In de RedHat doos neem ik aan ;)

  Teleurgesteld moet je zeker niet zijn hoor. Het lukt allemaal best wel. Soms is het ff doorbijten als iets niet wil, maar het is de moeite dubbel en dwars waard.

  Ik adviseer je gewoon een doosje linux te kopen. Dat is de eerste keer het beste. Ik ben begonnen door gewoon simpel SuSE 8.0 Proffesional te kopen en had geen enkele linuxervaring oid. Ik heb de cd in mijn pc gedaan en Windows nooit, maar dan ook nooit meer gebruikt. Eerst had ik wel wat problemen, maar met behulp van de mensen hier ben ik er doorgekomen en een leven zonder linux is voor mij echt ondenkbaar geworden.

  Ga dus naar een shop of bestel een doosje op www.nedlinux.nl De Personal/Standard versions zijn voldoende al kan je je SuSE 8.2 Proffesional zeker aanraden als je echt veel wilt lezen en 80 euro tot je beschikking hebt. Er zat bij mij in totaal 500 pagina's aan leuk geschreven (engelse) documentatie bij. Verder is SuSE een hele goede, gebruiksvriendelijke en simpele distro. Wat voor boeken en bij RH zitten weet ik niet, maar dat is vast te vinden op hun site.

  Waar woon je overigens (altijd handig om in je profiel te zetten!!)?
  Op Hemelvaart (29ste) is er weer een meeting hier in Rotterdam bij mij thuis (of we huren een zaaltje) en dat is altijd erg leuk en je gaat bijna gegarandeerd helemaal linux-verslaafd zonder problemen weg.
  DPinguin en Knepsel van dit forum waren bij de eerste meeting en terwijl ze voor de meeting niet erg tevreden waren en het ff niet zagen zitten met linux waren ze erna vaste linuxjunks :D
  Iedereen is welkom en jij dus ook, mits het voor je te doen is met reistijd etc natuurlijk.
 • Ik weet niet of je specifiek een boek over redhat wil hebben, maar ik ben met linux begonnen (een half jaar geleden of zo en in 2000 heb ik ooit eens suse 6.3 bekeken) door een magazine te kopen in de supermarkt genaamd "linuxstarter". Op dit moment zit er redhat 8.0 bij: http://specials.hub.nl/linuxstarter/

  En daarna heb ik suse linux 8.0 gekocht en er een boek bij gekocht: linux LPI leerboek en dat doorgeworsteld. Voordeel is dat je met een boek over linux niet afhankelijk bent van een distributie.
 • Alles is welkom.
  Mijn woonplaats staat nu vermeldt.

  Ik heb RH9 gekocht, maar er zat een dun boekje bij. Overstappen op een andere distributie vindt ik zinloos.
  Op zich ben ik best blij…maar Linux is totaal anders dan windows..

  Mede namens het feit dat ik nog niet internet heb kunnen installeren moet ik dus steeds switchen van OS middels een reboot, wat ik waardeloos vindt.
 • Linuxboeken komen meerstal enkele maanden na een uitgave uit, dus die van RH 9.0 zullen ergens in juni in de winkel liggen.
  Een Nederlandstalige versie zul je niet snel vinden, daarvoor is de Nederlandse markt voor RH Linux te klein.

  Wat betreft Internet, misschien een idee om daar (of heb ik die over het hoofd gezien..) een topic over te starten?

  Max
 • Idd als je RH al gekocht hebt zeker niet nog een doos halen om de boeken al vindt ik het schandalig dat er voor dat geldt geen fatsoenlijk boek bij zit. Op www.nedlinux.nl hebben ze wat leuke boeken in de shop en www.mensys.nl verkoopt er ook een hele boel.
  Koop BTW de LinuxMazine eens, een erg leuk blad om te lezen.
 • windowsXP-PRO, linux is zeer interessant. Ik gebruik het steeds vaker. Echt heel stabiel en je kan er van alles in doen. Ik gebruik het oa voor het opnemen van radio-programma's. Dat werkt beter dan in Windows.
  Verder zijn de open-source pakketten zeer goed aan het worden, zoals The GIMP (beeldbewerking), OpenOffice.org (officepakket), Mozilla (browser). Deze 3 pakketten gebruik ik ook op Windows. :)

  Verder kan ik je een gebruikersgroep aanbevelen. Tsja, Noordwijk is niet echt dichtbij Rotterdam, maar als je een auto hebt is het overwegen waard. Het is echt leuk met lotgenoten en geestgezinden de tijd door te brengen met Linux. 8)
 • Een algemeen boek over Linux voor beginners (die zijn vaak in het nederlands) kan ook wonderen doen.. vaak zijn dit soort boeken geschreven op basis van RedHat of Suse.
  In de kleine details kan het nog wel eens afwijken met een nieuwere versie van RedHat of Suse (ze staan daar immers ook niet stil) maar over het algemeen zijn de scripts voor bijvoorbeeld netwerken nog wel hetzelfde en kom je er best uit

  misschien een idee om eens naar de bibliotheek te gaan, zo'n boek te lenen en te kijken wat de verschillen zijn met de nieuwere versies zoals RedHat 9

  De verschillen zijn makkelijk te overbruggen met de commentaar tags in de scripts.
 • [quote:aa5edfcd71="KayJay"]Een algemeen boek over Linux voor beginners (die zijn vaak in het nederlands) kan ook wonderen doen.. vaak zijn dit soort boeken geschreven op basis van RedHat of Suse. [/quote:aa5edfcd71] Dat klopt, ik heb hier nog een boek: Data Becker Starterspakket Linux. Oorspronkelijk uitgegeven door Data Becker in het Duits. Is vertaald door Easy Computing in het Nederlands. Weliswaar gedrukt in 1999 en gebaseerd op Redhat 6.0 is dit toch een nuttig boek met veel info onder ander over het voorbereiden van de installatie, de installatie, de X Window systeem, kernel configureren, bestandsbeheer, kde, aanvullende hardware installeren, internet configuratie enz. Alleen is dit boek waarschijnlijk nergens meer verkrijgbaar. Een recenter druk is er zover ik weet nooit verschenen. :roll:
 • Ook op internet zijn tal van leuke cursussen te vinden:

  http://www.zeus.rug.ac.be/lessen/00-01/linuxles.shtml
  http://www.zeus.rug.ac.be/lessen/00-01/gebruik1.pdf
  http://www.zeus.rug.ac.be/lessen/00-01/gebruik2.pdf
  en nog veel meer op deze site.

  Verder nog:
  http://www.jancelis.bewoner.antwerpen.be/linux/contents.htm
  http://home.hccnet.nl/multi.boot/linux/index.html
  http://www.kerklied.com/adrie/tutorial/demo.html
  http://doc.nl.linux.org/nldocs/project-0.html
 • De boeken in de SuSE-dozen zijn ook reuze leerzaam…
 • Klopt, maar ietwat onhandig als je RedHat gebruikt :P
  RH had vroeger een dik boek bij haar distro, nu niet meer begrijp ik??

  Max
 • Oeps… :roll:
 • nee,

  er zit een dun boekje bij dat bijna helemaal gaat over het installeren en evetueel als het fout gaat.

  ik heb bij mensys.nl al iets op het oog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.