Vraag & Antwoord

OS Linux

windows mediaplayer for linux: waar te downloaden?

Anoniem
Marcel de Reus
7 antwoorden
 • Ik zoek de 'windows mediaplayer voor linux' maar waar kan ik hem downloaden. Ik zie hem nergens op de microsoft-site.
 • Nee idd. Die bestaat namelijk ñiet! Windows en Linux zijn min of meer aardsvijanden en Microsoft zal (geluukig ook maar) hun rotzooi nooit naar het linux gedeelte posten. Dus ik vrees dat ik je teleur moet stellen, je zult een andere moeten downloaden. Bijvoorbeeld MPlayer of Xine zijn goede mediaplayers die een veelvoud aan formaten spelen. Welke distributie gebruik je? Bij de meeste distributies zit standaard al dergelijke software.

  Dus, weg van die M$-site. Als je serieus met Linux aan de slag gaat zul je daar niet vaak meer komen. Aan de ene kant is het best jammer dat Microsoft zo veel concurrentie ziet in Linux en niet met een gerust hart zich gaat bezighouden met servers die compatibel zijn met Linux. In plaats van Linux in hun strategien te weigeren en juist te willen proberen buitensluiten.

  Succes…:P
 • Er is geen enkele player op mijn computer die fatsoenlijk werkt, onder linux. Divx kan sowieso niet normaal afgespeeld worden en mpeg1 wordt door mplayer niet goed afgespeeld en xine doet het bijna goed, maar er zitten af en toe schokjes in het beeld. Mpegtv krijg ik niet fullscreen en alle andere players kunnen niet worden geinstalleerd of doen het niet goed. Onder windows xp doet de windows mediaspeler het wel goed dus misschien zou die het onder linux ook goed doen. Volgens deze sites zou je hem kunnen downloaden maar misschien was het weer een "1-april-grap" van microsoft, dus het kan zijn dat die niet bestaat of nooit is uitgegeven of zo:

  http://www.tiscali.nl/content/article/602848.htm
  http://www.linuxworld.com/linuxworld/lw-1998-10/lw-10-halloween.html

  update: ik zie nu wel dat die website uit 1998 komt, blijkbaar zijn ze inmiddels weer gestopt met hun linux-mediaspeler.
 • Er is een Windows Media speler voor Linux, maar deze is voor embedded linux en is niet officiël door M$ goedgekeurd.
  Xine kan prima DivX afspelen en ook mpeg, als het schokt kan het zijn dat je DMA settings etc niet goed staan.
 • De tool doe de meeste formaten kan afspelen is mplayer. Installeren is ook niet zo moeilijk. Let wel op met dvd's dat je de regiocode goed hebt ingesteld.
 • Via CrossOver kun je wel de windows mediaspeler onder linux gebruiken.
  Kijk op www.codeweavers.com voor meer info.
  Wat betreft het afspelen van media onder Linux, veel hangt af van de kwaliteit van je videokaart(driver). Wil je dus een vloeiend beeld krijgen, kies dan voor een videokaart die een behoorlijke ondersteuning voor Linux heeft.

  Verder kan de nieuwste raplayer van real.com ook redelijk wat videoformaten tonen..

  Max
 • [quote:4a2c34db2f="Marcel de Reus"]
  Xine kan prima DivX afspelen en ook mpeg, als het schokt kan het zijn dat je DMA settings etc niet goed staan.[/quote:4a2c34db2f]

  Xine doet het niet goed op mijn computer (duron 750, 133 Mhz 128MB, 20GB maxtor, geforce2mx). Dat de DMA settings niet goed staan lijkt me niet erg waarschijnlijk maar het valt te proberen, hoe pas je die dan aan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.