Vraag & Antwoord

OS Linux

KDE 3.1.2 is uit!!!!

Anoniem
None
37 antwoorden
 • mmm… eens downloaden, en van de week eens kijken of ik het iets vind.
 • Kleine waarschuwing, het gaat om een servicerelease, dus geen nieuwe functionaliteit..

  Max
 • Hallo allemaal, KDE 3.1.2 is uitgebracht!!!

  Hij is te downloaden voor Redhat, SuSE, Debian, FreeBSD en Turbo Linux. Andere Linux-smaken volgen…

  Voor RedHat-liefhebbers: deze site biedt kde-rpm's aan die alle functionaliteit van KDE bevatten (die RH er uit heeft gesloopt..)


  Max
 • He bedankt. Is ie nou al sneller? Ik gebruik nu inmiddels in de huiskamer SuSE 8.2 en toch is KDE nog een stuk langzamer dan GNome. Vanwege alle extra functionaliteit (en jouw pleidooijen) ben ik wel geswitchd, het werkt prima. Ik zal de nieuwe eens proberen.
 • Ofie sneller is kan ik helaas moeilijk beoordelen, omdat ik sinds vandaag weer breedband internet heb.
  Alles lijkt daardoor natuurlijk ook sneller te gaan :)
  Verder kun je even nagaan of kde niet te chique is ingesteld op je systeem, dat kan je flink in snelheid schelen..


  Max
 • Ach deze bevalt ook prima ;)
  Van de zomer zal ik ze zelf eens compilen ipv de Slackpackages te gebruiken. Scheelt duidelijk in snelheid met optimalisatie en bovendien bevalt Slack 9.0 en heb ik geen zin om dadelijk uptegraden naar 9.1 oid :)
 • Hoi,

  Ik heb net de upgrade uitgevoerd. Ik moet zeggen: van 3.05 naar 3.1.2 is het wel een hele overgang. Het ziet er in ieder geval gelikt uit. Al mis ik wel nu de optie om mijn KDE-instellingen te bewaren (kon je vroeger even aanvinken). Nu 'restored' KDE mijn hele sessie, terwijl ik eigenlijk altijd gewend ben om vanuit een standaard 'start-configuratie' te werken. Het zal vast wel kunnen, maar dat zoek ik nog wel een keertje uit.

  Kortom: TOP!

  Groetjes,

  Philip
 • [quote:9770beed82="philipg"] Al mis ik wel nu de optie om mijn KDE-instellingen te bewaren (kon je vroeger even aanvinken). [/quote:9770beed82]

  kcontrol->kde componenten->sessiebeheer

  Max
 • Hoi Max,

  Bedankt. Dat gaat lekker snel zo…

  Groet,

  Philip
 • Ik heb voor de aardigheid een ander thema in gebruik, en kde is een stukkie vlotter :)
  Verder is mozilla 1.4 een aanrader, deze kent geen opstarttijd meer :o

  Max
 • [quote:8a93a5cd54="maximilaan"]Ik heb voor de aardigheid een ander thema in gebruik, en kde is een stukkie vlotter :)
  Verder is mozilla 1.4 een aanrader, deze kent geen opstarttijd meer :o

  Max[/quote:8a93a5cd54]

  Pardon ??
  waardoor kan dat dan of doet mozilla wat OO ook doet nml een prestart invoeren tijdens booten ??
 • Ik heb de RPMs (noarch.rpm) gedownload en allemaal in een map gezet. Vervolgens vanaf de prompt heb ik ingetikt:

  [code:1:510714c60c]
  cd /home/michael/kde (waar ze dus alolemaal in staan)
  rpm -Uvh kde*
  [/code:1:510714c60c]

  Dan krijg ik van alles op het scherm, een voor een gaat ie de rpms installeren… Maar, als ik daarna herstart en ga kijken bij de versie van mijn kde zie ik nog steeds 3.1.1 staan. Wat doe ik hier fout?
 • Hoi,

  KDE laat zich niet zo makkelijk met de hand installeren vanwege dependencies. Je moet eerst (ik dacht) kdebase3 installeren, daarna de kdelibs3, enzovoorts. En dat heb ik het nog geeneens over het updaten van overige libraries en qt. Heb je niet een configuratietool die de installatie / update voor je kan uitvoeren? De precieze volgorde van installeren kan je vinden op http://www.kde.org

  Als je met alle geweld handmatig wilt installeren. Zorg ervoor dat je niet in KDE bent (want dan kan je niets de-installeren) en verwijder eerst de oude KDE volledig! Eventueel de oude qt3 ook verwijderen, daarna de nieuwe qt3 installeren, de libs* bestanden installeren en daarna kan je alle overige rpms installeren. In verband met dependencies zou ik wel de opties: '–force –nodeps' meegeven aan rpm. Kortom: weet waar je aan begint :-) O ja, als je alles van KDE installeert neem je ook vaak opties mee die je verder niet gebruikt (maar het is wel de makkelijkste weg).

  Groet,

  Philip
 • Hm, na ook libxslt-1.0.23-39.i586.rpm naar een andere map te hebben verplaats, kon idd rpm -Uvh *.rpm kde updaten naar kde 3.1.2 :) Max, bedankt. Die Mozilla 1.4b heb ik ook maar gelijk geinstalleerd. :roll:
 • [quote:58703404d9="wstolk"]
  Pardon ??
  waardoor kan dat dan of doet mozilla wat OO ook doet nml een prestart invoeren tijdens booten ??[/quote:58703404d9]
  nop, ze hebben gewoon de code versneld.
  Binnen 2 sec staatie nu in het scherm, terwijl dat eerst aardig lang duurde!!

  Max
 • [quote:ba549b1346="my009054"]Ik heb de RPMs (noarch.rpm) gedownload en allemaal in een map gezet. Vervolgens vanaf de prompt heb ik ingetikt:

  [code:1:ba549b1346]
  cd /home/michael/kde (waar ze dus alolemaal in staan)
  rpm -Uvh kde*
  [/code:1:ba549b1346]

  Dan krijg ik van alles op het scherm, een voor een gaat ie de rpms installeren… Maar, als ik daarna herstart en ga kijken bij de versie van mijn kde zie ik nog steeds 3.1.1 staan. Wat doe ik hier fout?[/quote:ba549b1346]
  ehh, noarch is slechts de lokalisatie van kde, heb je alleen noarcrh genomen of ook alles in i386?
  Verder is de optie kde* niet handig, omdat een aantal pakketten met bijv. een [b:ba549b1346]a[/b:ba549b1346] of [b:ba549b1346]q[/b:ba549b1346] beginnen. Kan best zijn dat doordat die pakketten niet geinstalleerd worden, bijv. kdelibs en/of kdebase niet zijn geinstalleerd.
  en dan zit je nog in kde 3.1.1. (kun je overigens het best bekijken via [b:ba549b1346]help->info over kde[/b:ba549b1346]

  Max
 • Heb zelf net via rpm [b:99bd74f9aa]-Uvh *.rpm kde[/b:99bd74f9aa] geinstalleerd. Daarbij waren er 2 onopgeloste afhankelijkheden, eentje van een pakket dat TeX nodig had, en kpilot die een bepaalde bibliotheek mistte.
  Beide pakketten heb ik verwijderd, en toen op nieuw het rpm-commando ingevoerd.
  Daarna [b:99bd74f9aa]SusEConfig[/b:99bd74f9aa] uitgevoerd, en via [b:99bd74f9aa]init 5[/b:99bd74f9aa] terug naar X en de nieuwe KDE.
  Bij de eerste start was KDE iets trager, mogelijk omdat het KDE-register (ksycoca) opnieuw gebouwd moet worden.
  Daarna isie weer als een speer. :)

  Bij rpm -Uvh *.rpm lost rpm zelf de onderlinge afhankelijkheden op, je hoeft je dus niet druk te maken over de volgorde en zo…

  Max
 • Tja, alle dependencies zijn dus opgelost, en 2 pakketten die je wilt installeren zijn ouder dan die nu op de schijf staan.
  libart en libxlt zijn geen kde-programma's, maar bibliotheken die suse bij de kde-installatie levert voor eventuele onopgeloste afhankelijkheden.
  Als ze (in een nieuwere vorm) reeds op je systeem staan hoef je de meegeleverde versies volgens mij niet te installeren.

  Max
 • Als ik [b:e14af253c5] libart_lgpl-2.3.10-100.i586.rpm [/b:e14af253c5] en [b:e14af253c5] libxslt-1.0.23-39.i586.rpm [/b:e14af253c5] verplaats naar een andere map, dan verschijnt na rpm -Uvh *.rpm
  [code:1:e14af253c5]
  error: failed dependencies:
  libxslt = 1.0.23 is needed by libxslt-devel-1.0.23-39
  [/code:1:e14af253c5]
 • [quote:65cd7242b2]
  Bij rpm -Uvh *.rpm lost rpm zelf de onderlinge afhankelijkheden op, je hoeft je dus niet druk te maken over de volgorde en zo…
  [/quote:65cd7242b2]

  Hoi Max,

  Bovenstaande is alleen waar (volgens mij) als de geselecteerde bestanden (*.rpm) alle dependencies inderdaad kunnen oplossen. Maar je hebt wel gelijk!

  Wat betreft al die grafische schillen. Mijn mening over YaST is dat het te gebruikersvriendelijk is geworden: leuk voor mensen die wat minder verstand hebben van linux, maar voor een vergevorderde kenner een ramp! red-carpet bevalt mij gewoon stukken beter. Misschien moest ik ximian maar een keertje proberen :-)

  Ik wil nog wel even opmerken dat al die grafische tools je veel werk uit handen kunnen nemen, omdat ze zelf 'weten' welke stappen ondernomen moeten worden tijdens een installatieprocedure. Als je zelf 'rpm' gebruikt, heb je toch veel meer rpm-opdrachten nodig om de installatie tot een goed einde te brengen.

  Tot slot wat betreft mijn opmerking om de oude versie van KDE eerst te verwijderen. De reden waarom ik dat doe is dat ik te vaak heb gehad te denken een upgrade te hebben uitgevoerd, terwijl dit helemaal niet het geval was. Door de oude versie eenvoudigweg te verwijderen, kan dat niet meer voorkomen. Een tikkeltje omslachtig misschien, maar voor mij werkt dat het beste.

  Groet,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.