Vraag & Antwoord

OS Linux

Homepage niet zichtbaar op het interne netwerk

Anoniem
ancum
5 antwoorden
 • Hi,
  Probleembje waar ik niet zo 123 uit kan komen.

  Ik gebruik e-smith 5.6 en heb hier een basis homepage gemaakt. Deze is keurig bereikbaar met een computer van buitenaf onder: http://www.homepage.nl.

  Dit zou ik ook graag willen op mijn interne netwerk. Hier moet ik steeds ip adressen intikken om datgene te zien wat ik ook zie met pc´s die niet in mijn netwerk staan.
  Ik begrijp dat dit met DNS heeft te maken maar ondanks dat ik van alles heb geprobeerd lukt het me maar niet.

  Kunnen jullie mij advies geven?

  Alvast bedankt.

  Arthur
 • Zet je dns-servers (van je isp) in /etc/resolv.conf. Als dat niet werkt, zijn wellicht die ip-adressen van de dns-servers nmiet bereikbaar. Kun je met pingen testen.
 • Ja ik kan ze gewoon pingen. Ik zal eens kijken naar etc/resolv.conf
 • zucht, ik mag daar niets veranderen. Ik word doorverwezen naar allerlei andere templates…….. :evil:

  Toch maar een gewone distributie gebruiken…. Maar daar vind ik die mailservers weer zo moeilijk te configureren….. :cry:
 • Zijn het windows-pc's intern? Je moet de dns-servers op de werkstations invullen! Bij windows in de tcpip-client, bij Linux-werkstations in /etc/resolv.conf.

  Op de server moet het alleen in /etc/resolv.conf als de server werkt als proxy-server. Bij jou is het waarschijnlijk internet-delen via NAT. Dan hoeft dat niet perse. Ik ken e-smith niet goed, maar de dns-servers zou je vast via de web-interface of via webmin moeten kunnen instellen, als je dat ook wil.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.