Vraag & Antwoord

OS Linux

databaseprogramma voor linux zoals Access van M$?

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Is er een databaseprogramma voor linux zoals M$-Access? Ben op zoek naar zoiets (met van die cellen enzo, om adressen bij te kunnen houden), maar volgens mij zit dat nog niet echt in OpenOffice.org. Heeft iemand een idee waar het wel is of wat het wel is? (misschien wel in SuSE 8.1 distro?)
 • Als het alleen is om adressen bij te houden is KAdressBook misschien iets voor je? Werkt bij mij althans perfect.

  Wat ik nog zoek (en misschien bedoel jij dat ook wel?) is een programma als Act. Dus dat je vanaf een bepaald persoon in je 'database' klikt op 'schrijven' en dan 'brief' dan krijg je een van jouw standaard brieven (dus volgens jouw opmaak) maar geadresseerd aan degene die je hebt geselecteerd. Ook kan je er ergn handig mailingen mee maken. Weet iemand of dit kan?
 • Ik verwacht dat lotus dat kan.

  Qua databases heb je in linux adabas D (standaard bij staroffice), de familie Oracle, en verder de family SQL.

  Max
 • [quote:257f064744="maximilaan"] de familie Oracle, en verder de family SQL.

  Max[/quote:257f064744]
  De Familie Oracle behoort tot de familie SQL

  enig groot Database prularia in Linuxland:
  Oracle
  Postgres
  MySQL
  Informix
  DB2
  Progress?
  Sybase
 • We zullen eens kijken of een van die programma's iets is. Idd bedoel ik dus een programma waar je adressen kunt bijhouden, maar ook kunt aanklikken of iemand aan iets meedoet (voor een vereniging). Dus dat je een overzicht houdt. Verder zou het dan dus, zoals my009054 schrijft, ook wel handig zijn om een standaardbrief te maken en op naam te versturen door een databasekoppeling te maken. Ik ga eens op zoek naar een van die programma's. bedankt in ieder geval.
 • Voor dergelijke functionaliteit heb je frontends nodig.
  Daar zijn aardig wat van..

  Max
 • Kwam vanmiddag al wat tegen in OpenOffice.org. Dacht dat zoiets wel als afzonderlijk programma in het pakket zou zitten, maar dat bleek dus niet het geval. Moet nog eens kijken of ik een beetje ga snappen hoe dat werkt in OpenOffice.org en of je Microsoft Access databases kunt importeren. Zal verder nog wat van die alternatieven bekijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.