Vraag & Antwoord

OS Linux

suse boot

Anoniem
Marcel de Reus
17 antwoorden
 • hallo,

  ik had laatst een probleem, ik had de cd van suse 8..0 pro, maar die is broken. Ik kwam er toevallig achter dat ik ooit een backup ervan had gemaakt, maar daar zitten, ook 'fouten'in.
  Want ik kan niet installeren, omdat hij veel pakketten niet kan installeren.

  Dus ik alle bestanden kopieren in windows naar 1 map, dus van beide cd's had ik de bestanden in 1 map gezet., zodat ik toch nog een 'complete' cd zou hebben.

  Dus ik brand die cd, wil die hem niet booten.

  Ikke naar de grootte kijken van de cd's. Van de originele en de samengestelde cd, en die verschilt van grootte.

  Dus ik mis een (paar) bestand(en).
  Maar ik kan niet in windows zien welke? omdat ik gewoon alles heb geselecteerd en toen heb gekopieert.

  Weet iemand welke bestanden dit zijn of dat ik hem nog bootable kan maken??

  <edit>
  Ik heb het ook al anders geprobeerd, want die kappotte cd's booten wel, dus ik boot met die broken cd's en dan als ik kan kiezen in het menu voor isntallatie en dergelijke, stop ik die samengestelde cd erin, maar dan zegt ie dat de image niet goed is (ofzoiets)…
  </edit>


  Vriendelijke groet,

  Deev
 • Hoi,

  Ik denk dat alle bestanden en directories die beginnen met een punt ('.') zijn overgeslagen! Trouwens, als je de source op je windows schijf hebt, kan je toch gewoon de installatie uitvoeren vanaf je windows schijf. Waarom een CD maken?

  Groet,

  Philip
 • sorry maar hoe moet ik dat dan doen??, want alles is er vanaf (nou ja het boot gedeelte, is eraf, dus kan nu niet meer in windows komen…

  En hoe kan ik dan die "."extensies te zien krijgen???


  :oops:
 • Windows kent dat geintje met die .bestanden niet, dus die zet ze gewoon over…

  Max
 • maar hoe komt het dan dat er verschil zit tussen die twee cd's….. de broken is groter als de gecompileerde cd..
 • Hoi,

  Ik heb het niet over extensies! <filenaam>.<extensie> wordt normaal gesproken bedoeld met extensies. Als een filenaam met een punt begint, dus: .<filenaam>, dan praat je niet over extensies. Maar goed. Voor SuSE 8.0 (en lager) geldt dat je op (ik dacht iedere CD) een bestandje hebt met de volgende naam (meteen al in de root): .S.u.S.E-disk-001.2002061414 (dit nummer komt van de SuSE 8.0 ftp-site). Als zo'n bestandje niet op de CD staat, weigert SuSE de installatie. Dit was ook met ftp-installaties altijd een groot probleem: als je alles had gekopieerd (via ftp) naar je eigen harde schijf, maar je was dit bestandje vergeten, dan werkte de installatieprocedure stomweg niet! En tja, de meeste ftp-programma's slaan bestanden die beginnen met een punt gewoon over, ook al heb je gevraagd om alle bestanden te ftp-en (dat is althans mijn ervaring).

  Ik denk dat voor de 2 CDs die je hebt het getal anders is, waardoor 1 of andere check niet goed verloopt en de installatie weigert. Hoe je dit nu moet oplossen? De beste oplossing is om aan SuSE een nieuwe bootable CD te vragen. Deze krijg je (ik dacht) gratis als je kunt aantonen een legale versie te bezitten (ik denk door bijvoorbeeld de kapotte CD op te sturen, maar vraag daar eerst even naar).

  Merk op dat vanaf SuSE 8.1 deze methode niet meer wordt gebruikt. In plaats daarvan is er een media directory gekomen waar alle informatie instaat. Echter: ook hier zal het door elkaar mixen van 2 CDs waarschijnlijk niet goed verlopen m.b.t. de installatieprocedure.

  Waarom schaf je niet SuSE 8.2 aan? Dan ben je meteen up-to-date. ftp-en kan natuurlijk ook (als je voldoende bandbreedte hebt). Ook een ftp-installatie behoort tot de mogelijkheden.

  Groet,

  Philip
 • das 'bestandje' staat er op .S.u.S.E-disk-001.2002040315.

  Maar het probleem is, de cd is wel helemaal 'clean' (dus schoon/geen krassen), maar er zit gewoon een fout in de software denk ik ofzo….
 • Tja,

  Je kan weer in windows booten door vanaf een bootdiskette op te starten en 'fdisk /MBR' te draaien. Daardoor wordt je bootrecord hersteld (alleen voor windows) en start windows gewoon op. Eventuele linux-partities zijn er nog wel, dus als je de SuSE installatie aan de praat krijgt, dan kan je de reeds bestaande partities gebruiken (of aangeven dat ze bestaan).

  Hoe heb je trouwens je boot-record kapot gekregen?

  En tja, ik heb het idee dat de (originele) SuSE CD gekopieerd is en dat het kopieren niet helemaal vlekkeloos is verlopen.

  Groet,

  Philip
 • nee hoor, want een maat van mij had een zelfde kopie gemaakt en die doet het WEL …
 • Tja, maak daar weer een kopie van, en je bent klaar :)


  Wat ik wel weet is dat linux bepaalde karakters in bestandsnamen accepteert die Windows weer niet kan gebruiken.
  Mogelijk zijn er bij het kopieren onder windows bepaalde mappen/bestanden met bijzondere karakters niet meegekopieerd.

  Max
 • De SuSe cd's zijn helemaal door windows uit te lezen en er zitten geen vreemde tekens in de namen.
  wat je ook kunt doen is booten van cd2 en daarna je installatie beginnen, mits alleen de bootsector van cd1 "stuk" is maar ik denk dat je pc de bootimage van 2.88Mb niet aankan want anders zou ook de cd van je maat gewoon op jouw pc kunnen booten.
  In dat geval moet je idd van cd2 booten.

  Overigens staat er op cd1 in de map disks een iso bestand van ca. 16Mb waarmee je kunt booten van cd en je kunt ook altijd nog de bootdiskettes aanmaken.

  ook een ftp installatie is het overwegen waard en natuurlijk gewoon de upgrade kopen naar 8.2 (bevat alleen wat minder documentatie) is een mogelijkheid.
 • [quote:d299504eff="maximilaan"]Tja, maak daar weer een kopie van, en je bent klaar :)
  [/quote:d299504eff]

  Dat is nu juist het probleem, want als ik die cd kopieer (zonder krassen en dergelijke) wil hij toch niet alle pakketten installeren…

  Maar ik vind het dan raar, als ik van die cd's een 'goede' cd van maak, door van elke cd de juiste bestanden te kopieren.

  maar hij als ik dan die cd brand, geeft ie verschillende grootte van cd aan (de inhoud dan)..
  [edit]
  En is die ftp installatie niet gewoon PERSONAL i.pv. professional, of kan ik gewoon minimum installatie doen, en dan met m'n professional cd's verder installeren??
  [/edit]

  Greetz
 • [quote:f64c3f5232="Grezly"]
  maar hij als ik dan die cd brand, geeft ie verschillende grootte van cd aan (de inhoud dan)..
  [/quote:f64c3f5232]

  De grootte van de cd's maakt niet uit, het gaat erom of er dezelfde bestanden op staan. Als dat het geval is dan is de cd goed gekopieerd, of ze nou dezelfde hoeveelheid megabytes in lijken te nemen of niet.
 • Probeer eens een andere brandsnelheid.
  Als de cd niet wil, dan doe je toch iets fout bij het branden ervan ;)

  Max
 • ok ik ben al een stukje verder…

  Bij al die vauten die die aangaf heb ik gewoon ok geklikt enzo en verdergegaan…. ik start pc opnieuw, en ik kan in de "groene" command-line van suse werken, dus linux opzich installeert ie wel.,….

  Nu startx gedaan, krijg ik foutmelding,die ik met SaX(2) kan oplossen, en nui doet die standaard (ik dacht IceWM) het wl gewoon, maar kde doet het niet..

  Nu kijk ik naar welke bestanden ik miss…….dat is voornamelijk toch kde*.rpm

  Dus kde is het probleem… :oops: :oops:

  Ik heb alle pakketten voor 8.0 gedownload, maar hoe moet ik die nu in de command regel installeren..
  want als ik het volgende doe

  rpm -ivh pakketje.i386.rpm

  dan geeft hij conflicten met mappen en bestanden aan….

  Kan iemand me helpen??

  Sorry voor de n00b vragen, ben nog niet zo goed…

  Greetz
 • doe [b:6ffe0374fa]rpm -Uvh *.rpm[/b:6ffe0374fa]

  Max
 • ja dat zei ik al…

  Maar hij geeft dan allemaal conflicten weer…


  Met bestaande mappen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.