Vraag & Antwoord

OS Linux

Wachtwoorden opslag programma

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Wie weet er een progje wat wachtwoorden op kan slaan, met login namen, etc. :oops:
 • :evil: :evil: :evil:

  Heb je een goed en veilig OS ga je passwords opslaan. Je kunt ze wel ff in een txt file zetten uitprinten en verstoppen maar paswords op een PC opslaan is heel verkeerd.
 • Tja, alleen ik moet zo ongeveer tig logins met bijbehorende passwords onthouden. En dat lukt me een week, maar dan ben ik ze echt kwijt.
 • [quote:2418e435f9="Mgompie"]Wie weet er een progje wat wachtwoorden op kan slaan, met login namen, etc. :oops:[/quote:2418e435f9] Waarschijnlijk zoek je een programma dat wachtwoorden, login namen etc kan bewaren op een diskette. Of er een voor Linux bestaat weet ik niet, maar er is er wel een voor Windows: http://www.softdd.com/password-manager/ :roll:
 • Ik heb daarom ook een redelijk kraakveilig pass systeem voor mezelf bedacht en wel als volgt:

  genereer met je rekenmachine (of iets anders) twee random getallen van 0 t/m 9:
  stel je krijgt 7 en 8 eruit, dit worden & en *

  genereer een random getal van 1 t/m 26:
  stel dit wordt 12, dan wordt dat L

  genereer een random getal van 0 t/m 9:
  hier komt bijvoorbeeld 3 uit, dit getal blijft hetzelfde

  schrijf de string op:
  &*L3

  nu verweef je voor elke service waar een passwd voor nodig is een andere code van vier kleine letters door. Bijvoorbeeld voor het forum mgom. Je pass voor het forum wordt dan &m*gLo3m
  terwijl bijvoorbeeld voor mail de pass $i*bLo3x kan zijn.
  Zo hoef je voor alles maar 4 letters te onthouden en heb je een zeer hard te kraken passwd. Ook inbrekers of familie kunnen niks met de opgeshreven string van 4 tekens. Hangt hier gewoon op het prikbord :D
 • Ik heb een soort notitieboek en daar noteer ik alles in.
  Gebeurd er iets met de pc. dan heb ik alles nog.
  Of je het opschrijft of je slaat het op de pc. op, het is beide even link!
  Ieder kiest voor zich zelf.

  Lucia
 • Pins of Password2000 zijn wel aardig, als je op www.download.com zoekt met "password managers" zal je vast nog een aantal suggesties krijgen.
 • hmmz ik heb een laatje waar een papiertje in ligt met alle wachtwoorden van alle machines (user+root) + alle mail accounts + overige accounts..
  Dit laatje kent een groot slot, en is ook op slot :)

  De sleutel heb ik opgegeten… :evil:
 • Ok, maar zijn de passwords ook ingewikkeld genoeg? Anders zijn ze zo te kraken. Bij mijn passwordsysteem ben je daar wel ff zoet mee als het goed is, bovendien is het makkelijk te onthouden.
  Ik was BTW laatst een rootpasswd vergeten voor een Slack PC bij mijn moeder op school (ik was vergeten de string op te schrijven) en dat is heel makkelijk te fixen, booten van af cd, chrooten en passwd draaien. Erg veilig zeg :roll: Elke leerling daar kan dus het root passwd veranderen. Ik ga toch eens kijken of de hele HDD niet geencrypted kan worden oid, zodat ook persoontjes met fysieke acces met der tengeltjes van mijn PC's afblijven :D
 • Ik heb zelf iets geschreven dat de wachwoorden in een encrypted file opslaat: tkpasman. Je moet tcl/tk en (optioneel) openssl installeren (10 tegen 1 al aanwezig).

  het komt bij meerdere distro's (het zit zelfs bij NetBSD!) de homepage is http://www.xs4all.nl/~wbsoft/linux/tkpasman.html .
  Ik gebruik het zelf nog steeds :-)
 • [quote:7013afad54="Marcel de Reus"]Ok, maar zijn de passwords ook ingewikkeld genoeg? Anders zijn ze zo te kraken. [/quote:7013afad54]

  Ik schrijf ze niet voor niets op papier..
  Het zijn random gekozen karakters zonder maar enige logica.
 • [quote:af8bc3d6d2="KayJay"]hmmz ik heb een laatje waar een papiertje in ligt met alle wachtwoorden van alle machines (user+root) + alle mail accounts + overige accounts..
  Dit laatje kent een groot slot, en is ook op slot :)

  De sleutel heb ik opgegeten… :evil:[/quote:af8bc3d6d2] Je had beter het papiertje kunnen opeten :P
 • Die is leuk :D :P

  BTW, het lijkt me lastig om een Chinees passwd te kraken, al die karakters zitten niet op mijn keybord :D
 • passwords aanmaken kan ook met pwgen ( http://sourceforge.net/projects/pwgen/ )
 • Kan nooit geavancheerd zijn als mijn systeem ;)
  Voordeel is dat je alleen maar 4 kleine letters hoeft te onthouden bij mij, terwijl je toch een haast niet te kraken passwd hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.