Vraag & Antwoord

OS Linux

Openbsd, Freebsd of Slackware

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Btw… ik draai er nu OpenBSD3.0 op… 486, 32xcdrom, 450 Mb HD, 16 Mb RAM en 2 nic's. Heel recent Smoothwall2.0 erop gehad. Beiden stonden er in ongeveer een kwartier op.
 • Ik heb nog een oude 486 staan met cdrom, floppy, 1.6 Gig. schijf en 20 MB-RAM en nu wil ik er een Linux distro opzetten ( of een van de BSD's) Alleen wat raden jullie aan?, want het is maar een 1 MB videokaart, Mulinux heb ik al geprobeerd maar dat beviel me niet, Dus wat raden jullie aan? Openbsd , freebsd of slackware???? ( Openbsd heb ik al op cd-r staan)
 • De nieuwste Slackware is vrij zwaar en als je toch iets wilt hebben dat up to date is zou ik voor BSD gaan. Het liefst voor OpenBSD, maar dat is wel vrij pittig (maar wel leuk ;) ).
 • Probleem is dat hij nog geen GNU/Linux, of *BSD ervaring heeft. Ben hem nu aan het helpen met Mulinux (Jabber).
  OpenBSD is veel te pittig denk ik en Slackware vrees ik ook. Dat is nog knap lastig aan de praat te krijgen als je nog nooit met een van de unices gewerkt heb.
 • Op zo'n pc kun je veel zolang het maar niet grafisch is. En als het toch grafisch moet zijn moet het licht zijn…. fluxbox of zo…

  Ik heb op zo'n bak (staat hier bij mij als test-servertje) redhat, suse, slackware, openbsd, freebsd, smoothwall, e.d. getest. Allen niet grafisch… gaat prima!

  Ik weet niet wat je er uiteindelijk mee wil op die pc…. maar probeer ze gewoon allemaal…. kost nog geen drol…
 • Ik adviseer freeBSD. Ik ben nu zelf bezig om dit besturingssysteem aan de praat te krijgen m.b.v. het boek "The Compleet FreeBSD".
  Een uitstekend boek voor €53,- incl verzendkosten te verkrijgen bij WWW.COMCOL.NL

  Dit boek spit niet alleen in FreeBSD maar ook in allerlei servertoepassingen. Gezien de systeemspecs het enige nuttige waarvoor je hem kan gebruiken :wink:

  By the way: ik ben zelf een newbie op freebsd gebied.
 • Je kunt ook proberen lfs (linux from scratch) erop te draaien. zelf al je programma's compileren kan vaak een hoop snelheidswinst opleveren. Ook kun je op een snelle pc alles compileren voor een 486 en vervolgens dat erop plaatsen.
  Je kunt Xfree 3.3 gebruiken en als windowmanager icewm (als je persee grafisch wilt werken).
  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.