Vraag & Antwoord

OS Linux

Epox 8RDA+ mobo -nVidia nForce drivers - Mandrake Linux 9.1

Anoniem
Nelson Lau
1 antwoord
  • Zijn er mensen die er al in geslaagd zijn om de nieuwste nVidia nForce drivers te installeren onder Mandrake Linux 9.1 op de Epox 8RDA+ ?

    http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_nforce_1.0-0248

    Ik probeer de bovenstaande src.rpm versie te installeren maar krijg bij het hercompileren fouten en het geheel mislukt, de tar.gz versie die ik eerst heb gedownload op een FAT32 partititie wordt door Mandrake Linux 9.1 beschouwd als corrupt (?), dus daarvan weet ik niet of ik die goed kan installeren. Ik moet die wel moeten, want anders kan ik geen gebruik van mijn onboard netwerkkaart…..en dus mijn ADSL-verbinding

    Een tweede probleem is het aan de praat krijgen van de nVidia X-Windows drivers op mijn Geforce4 Ti4200 128 MB DDR 8x AGP videokaart. Dit is de eerste keer dat ik nVidia drivers niet kan installeren onder Linux (heb er al veel gedaan op KT266, KM266, Intel machines etc: Mandrake Linux 7.1-9.0 i.c.m. met een Geforce256/2/4 kaart en het geheel is altijd gelukt met openGL 3D acceleratie). Dit is de eerste keer dat problemen heb met installeren van de nieuwste nVidia-drivers: bij het opstarten -na het installeren ervan en het wijzigen van het XFree86-4 configuratiebestand- is mijn scherm gewoon zwart en blokkeert alles. Ik kan zelfs geen Ctrl-Alt-Backspace of Ctrl-Alt-Del doen om mijn PC opnieuw op te starten: enkel de resetknop biedt uitkomst !

    greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.