Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Grub en Xp

Anoniem
hans loois
5 antwoorden
 • Ik heb de configuratie van grub aangepast om xp te kunnen booten:

  title windows xp
  root(hd0,1) tweede primaire partitie op de eerste schijf
  make active
  chainloader +1

  Gaat op zich goed, alleen geeft Xp de foutmelding autochk: progr not found skipping autocheck er volgt dan een reboot.

  Wat me verder opvalt in linux is dat als ik de partities bekijk dan staat win 98 als: win95fat32 LBA(start goed op) maar Xp als hidden win95.

  Heeft dat er iets mee te maken of is het een puur windows probleem?

  Hans.
 • Waarmee bekijk je in linux de partities?

  Max
 • Hans, dit doet me een beetje denken aan deze discussie. Dit is (samengevat) mijn oplossing voor zo te zien min of meer vergelijkbare ellende[quote:4bfd96c725]Ik hoefde alleen maar in het GRUB opstartscherm de entry voor Windows XP te editen (let op: tijdens (!) het opstarten, dus als het mis gaat probeer het je het de volgende keer gewoon nog eens, wat een handige bootloader is het ook!) en simpelweg toevoegen: unhide (hd0,0) … en Windows XP start weer op alsof er niets gebeurd is![/quote:4bfd96c725]Laat even weten of je hier wat aan hebt.

  Succes!
 • Ja het had alles te maken met jouw probleem pebo! Ik zag pas later tijdens zoeken een vergelijkbare situatie.

  De truc is kennelijk: in het menu van grub de sectie voor Xp aanpassen;
  dus hide (hd0,0) dat is in mijn geval W98 en daaronder unhide (hd0,1) de primaire partitie waar Xp opstaat. Dus het Xp gedeelte ziet er als volgt uit:

  Title Windows Xp
  hide (hd0,0)
  unhide (hd0,1)
  root (hd0,1)
  make active
  chainloader +1

  En zie hier: Xp keurig op te starten!

  Hans
 • Mooi.

  Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar twee dingen:
  1) waarom [i:8443d12056]hide[/i:8443d12056] jij - waarschijnlijk naar het voorbeeld waarop jolo mij maanden geleden had gewezen - nu (steeds?) één van de twee Windows partities?
  2) als je daarmee gestopt bent: klopt het dat je niet telkens opnieuw hoeft te [i:8443d12056]hide[/i:8443d12056] of te [i:8443d12056]unhide[/i:8443d12056] (één keer verstopt blijft verstopt en één keer tevoorschijn blijft tevoorschijn, zeg maar)?

  Maar ik kan me voorstellen dat je niet al te veel meer wilt experimenteren zodat deze vragen wellicht lastig te beantwoorden zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.