Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik weet niet of iemand hier bekend is met Linux Mandrake. Ik heb twee besturingssystemen op mijn pc staan, nl. Windows XP prof. en Linux Mandrake 9.0.
  Nu ben ik op zoek gegaan hoe je NVIDIA kan laten draaien op Linux, omdat ik problemen had met de snelheid bij sommige dingen. Ik heb er wat zitten voor downloaden en installeren.
  Hij deed op het moment nogal arig en begon wat vast te zitten, maar het lichtje van de harde schijf was volop bezig, dus ik dacht ik laat hem maar doen en ik ga wat tv kijken (FC Kampioenen was op het moment bezig, niet dat dat iemand zal interesseren, maar vooruit). Toen ik terugkwam was mijn bovenste helft van het scherm vol met kleurrijke verticale strepen. De onderste helft zag er nog normaal uit, maar ik kon nog altijd niets doen met de muis of toetsenbord. het volgende wat ik zag, was een zwart scherm, met van boven links de vraag om je gebruikersnaam in te vullen. Ik heb dat gedaan en toen vroeg het mijn wachtwoord, wat ik tevens ook ingevuld heb.
  Toen dat dat in orde was, bleef het bij dat zwart scherm en kon ik er alleen maar mee werken, zoals in de console van Linux, of beter gezegd zoals in msdos.
  Ik zit wel in Linux, maar ik kan niet meer in mijn (hoe je het ook noemt, weet ik niet KDE of zoiets) zogezegde normale Linux.
  Weet iemand wat ik nu moet doen?
  Alvast bedankt
 • Heb je al geprobeert om met 'startx' (zonder de ') de grafische omgeving weer te starten?
 • Ik vind het een wat wazig verhaal…. wat heb je zitten installeren dan?
 • Beste supernail,
  Ik heb het zonet geprobeert om met 'startx' de grafische omgeving te
  starten, maar ik krijg dan een zwart beeld en daarna allemaal errors en tekst.
  Ik ben namelijk niet zo bekend met Linux,, maar ik ga nog een
  laatste ding proberen, anders terug eraf en herinstalleren, maar bestaat er een
  commando om iets te deleten in de console? Anders ga ik proberen die install te
  deleten en dan nog eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.