Vraag & Antwoord

OS Linux

[rh9] Wanadoo Cable Broadband Basic, Motorola Surfboard

Anoniem
:-)
12 antwoorden
 • Ik heb:
  - Red Hat Linux 9
  - Motorola Surfboard SB4200E
  - Wanadoo Cable Broadband Basic (Casema)
  - Unex NexNIC ND010

  Het lukt me niet om verbinding te krijgen.
  Is het iemand gelukt? zo ja, hoe?
 • Dat Motorola modem, is dat een Ethernet modem of een USB modem. In het geval van USB kan [b:d687aaa0a1]ik[/b:d687aaa0a1] je helaas niet verder helpen; anderen vast wel… Hij is hier volgens mij al eens meer langsgeweest, dus er moet een oplossing te vinden zijn.

  In het geval van Ethernet-modem graag even een reactie, dan kan ik je haarfijn uitleggen hoe je hem aan de praat kan krijgen…
 • Misschien helpt dit.

  Het gaat hier weliswaar over een Debian systeem, maar met die informatie zou het toch moeten lukken (ik spreek niet uit ervaring: ik heb ooit Casema gebruikt met een COM21 modem)
 • het is een ethernet verbinding.

  maar is het niet mogelijk om gewoon via die wizards van red hat een verbinding te maken?
  maar als dat niet mogelijk is wil ik het natuurlijk wel op de manier van robian proberen.
 • Dat is gewoon mogelijk. Ga je schamen dat je het nog niet aan de praat hebt ;)
  Er zit gewoon ergens in RedHat zo'n klikklikklik ding om je netwerkkaart in te stellen en verder functioneerd een kabelmodem als een lan en zal het direct werken.
  Het moeilijkste is je UTP draad in je modem stoppen :P
 • ja, dat dacht ik ook. Maar ik heb alle dingen geprobeerd (xDSL, Ethernet, enz) maar hij doet het nooit.
 • Je moet wel wat duidelijker zijn. Je hebt gewoon een netwerkkaart wizzard nodig, de goede kaart aan klikken en dat ding op DHCP zetten en dat is alles.
  Wat doet ie nooit?
 • [quote:a23bf07dc4="Marcel de Reus"]Er zit gewoon ergens in RedHat zo'n klikklikklik ding om je netwerkkaart in te stellen en verder functioneerd een kabelmodem als een lan en zal het direct werken. [/quote:a23bf07dc4]
  Zo was het vroeger wel toen Casema PPPOE gebruikte. Ze zijn overgestapt op een nieuw protocol: l2tp-tunnels oid. Ik heb dat zelf nooit gebruikt, maar het is allemaal wat lastiger dan het ooit was.

  Overigens werken kabelmodems over het algemeen niet als lan verbinding in tegenstelling tot de adsl-modem/routers die je van KPN bijvoorbeeld krijgt. Met PPP moet je een PPP device maken en via het modem "inbellen". Ik denk dat dat nieuwe Casema protocol ook wel vergelijkbare handelingen behoeft.

  OP: Ik zou die link uit mijn vorige bericht er eens bijpakken. Ik weet niet of het goed/makkelijk werkt, maar de auteur van die tekst weet waarschijnlijk waar hij het over heeft.
 • PPP?

  PPP en varianten zijn voor telefoonlijntjes (modem/ADSL) voor zover mij bekend is. Alle kabelnetwerken die ik heb gezien zijn LAN's. Ik heb zelf ook kabel (Chello) en dat zijn gewoon allemaal grote LAN's.
 • [quote:d226926e3c="Marcel de Reus"]PPP?[/quote:d226926e3c]
  PPPoE oftewel PPP over Ethernet.

  Volgens mij wordt dit protocol gebruikt om users te kunnen authenticaten en download gebruik te loggen.

  Niet alle kabelaars gebruiken dezelfde onderliggende techniek in hun netwerk. Casema gebruikte PPPoE en nu een andere techniek. Multikabel werkt weer anders. Chello heb ik nooit van dichtbij gezien.
 • Ja, dat is inderdaad waar. Bij Casema moet je - ondanks hun kabelnetwerk - ook inbellen. Het zit dus inderdaad wat gecompliceerder in elkaar dan ook ik aanvaknelijk dacht.

  In RedHat: GMenu (standaard GNome) >> Systeeminstellingen >> Netwerk

  Je krijgt dan een prachtig grafische tool waar je alles kan instellen. Maar of je die user authenticatie daar kan regelen betwijfel ik. Is daar geen KDE proggie voor?
 • met kppp kun je ook inbellen op kabelnetwerken.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.