Vraag & Antwoord

OS Linux

Advies bij distro-keuze

Anoniem
jhde
3 antwoorden
 • Hoi medeforummers,

  Heb een tijdje gedraaid met de Live-cd van SuSe 8.2, en dat beviel me zeer goed. Nu heb ik me voorgenomen het Susepakket te kopen, en keek ik op de site van Dynabite. Ik zag echter dat er drie verschillende versies waren van Suse 8.2 namelijk De Standaard, de Pro en nog eentje (naam is me weer ontgaan). Welke heb ik nodig als beginnende Linuxer?
  Graag een advies hierover.

  Alvast bedankt,
  John.
 • Hallo jhde,

  de derde versie is de Upgrade.
  Als je een breedband verbinding hebt zou ik de Personal kopen en anders de proffesional. Proffesional pakketen zijn namelijk met de Personal versie achteraf via internet te installeren gratis en voor niets.
  Je mist dan echter wel de reference (of hoe die tegenwoordig ook heet) dat is een erg dik boek (Engels) met heel veel info en die kan zeker handig zijn. Bij de Personal zit alleen een basic boekje van 200 bladzijden oid, wat overigens ook heel leuk om te lezen is.
 • Yep, als SuSE je bevalt kun je idd (zeker de eerste keer) de PRO nemen ivm. de papieren documentatie (welke ook op de cd's staat hoor) welke erg ruim is en zeker voor ene beginnend linuxer onmisbaar zijn.

  Later kun je altijd via ftp installeren ed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.