Vraag & Antwoord

OS Linux

linux op laptop: welke distro en hoe?

Anoniem
computerbacterie
9 antwoorden
 • Ik heb hier deze laptop en ik wil linux erop installeren:

  pentium 1 100 Mhz, 32 MB ram, 750 MB hdd, floppydisk, 10 Mbit netwerkkaart.

  er zit dus geen cd-rom drive bij.

  Wat is een goede linux distributie hiervoor die ook te installeren is zonder cd-drive? Het is niet mogelijk om een 2,5" naar 3,5" convertor te gebruiken en de harddisk op de desktop aan te sluiten omdat de harddisk-aansluiting niet klopt. De netwerkkaart wordt wel ondersteund door freebsd en linux, maar freebsd 4.7 en suse linux 8.0 kunnen vreemd genoeg niet via het netwerk geinstalleerd worden omdat het gewoon niet werkt, waarom weet ik ook niet. Freebsd weigert een ftp-install te doen, zowel met een lokale ftp-server als via internet en suse linux 8.0 heeft geen zin om een nfs-install te doen via een lokale nfs-server. Ook lukt het bij beide niet om via een dos-partitie op de harde schijf te installeren. Ik heb wel mulinux maar ik heb weinig trek om een floppy-linux-distributie te gaan installeren omdat ik wat beters wil dan dat.
 • SuSE installeert niet omdat je te weinig ram hebt, je hebt minimaal 48mb nodig voor de text-mode.
  Installeer Slackware bijvoobeeld. Je kunt de iso van de install cd gewoon op een ander bak in het netwerk zetten en deze als het goed is via je netwerkkaart als loopback device mounten en dan de setup draaien.
 • [quote:7d33380421="Marcel de Reus"]SuSE installeert niet omdat je te weinig ram hebt, je hebt minimaal 48mb nodig voor de text-mode.[/quote:7d33380421]

  Zou kunnen, maar er komt geen melding op het scherm te staan dat er te weinig geheugen in de computer zit. Bovendien reageert suse met nfs hetzelfde als freebsd met ftp: er komt een log-inscherm te staan en dan houdt het op.

  [quote:7d33380421]Installeer Slackware bijvoobeeld. Je kunt de iso van de install cd gewoon op een ander bak in het netwerk zetten en deze als het goed is via je netwerkkaart als loopback device mounten en dan de setup draaien.[/quote:7d33380421]

  Ik ga er even naar googelen. Op zich hou ik niet zo van distributies waar je veel moeite voor moet doen om het een beetje aan de praat te krijgen zoals bijv. debian. Doe mij maar kant en klaar, maar ik zal deze eens overwegen en hem misschien bestellen bij munnikes of kooplinux of zo.
 • Ik adviseer je een externe cdrom-speler ergens te lenen… of een nfs/ftp-install te doen….
 • ik heb gegoogeld naar slackware en ik ben vectorlinux aan het downloaden, eens kijken of dat wat voorstelt.
 • Ik heb inmiddels vectorlinux (gebaseerd op slackware) geinstalleerd en het functioneert allemaal wel goed, ook internet doet het. Maar de reden waarom freebsd en suse de ftp/nfs-server niet konden vinden is dat de netwerkkaart gewoon niet goed functioneert… het ligt dus niet aan freebsd of linux.
 • gelukkig maar ;)
 • Ik was al bang dat ik windows 98 moest gaan installeren…
 • VectorLinux is idd erg stoer. Een andere optie zou zijn geweest om de Slackware FTP installdisks van sourceforge te downloaden en het over ftp te installeren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.