Vraag & Antwoord

OS Linux

errormsgs van X

Anoniem
Marcel de Reus
4 antwoorden
 • de TWM windowmanager lijkt me heel geschikt om fouten vanuit X te vangen.
  Ik start een KDE proggie op, bv 'klickety' vanuit de terminal van TWM.
  Hij geeft een aantal malen op:[code:1:af14a0a983]
  Xlib: extension "GLX" missing on display ":0[/code:1:af14a0a983]
  Hoe krijg ik dat weg?
  Vervolgens start het spelletje op en kan ik het spelen. Als ik er uit ga komt er weer een prompt van TWM en na drukken op RETURN de mededeling:
  [code:1:af14a0a983]bash-2.05b$ Mutex destroy failure: Device or resource busy

  bash-2.05b$[/code:1:af14a0a983] He krijg ik dat weg?
  Nog een vaststelling: als ik KDE start, kon ik vroeger met [ALT][F1] de messages van KDE zien en met [ALT][F7] weer terug. Als ik [ALT][F1] geef in de huidige versie (3.1.2, de pkges voor Slackware 9.0), dan knal ik er uit…. en kan ik opnieuw booten.
  Hebben anderen dit ook?
  [/FLAME on]Dit lijken me redelijke vragen, ik hoop deze keer adequate antwoorden krijgen, waar ik wat aan heb, en anders reageer je maar niet.[[FLAME OFF]
 • Beste Douwe,

  de eerte foutmelding duidt erop dat je 3D-acceleratie uit hebt staan en daar zoekt 'klickety' blijkbaar naar. Je kunt deze 3D-acceleratie aan zetten door in je /etc/X11/XF86Config de '#' voor 'load GLX' weg te halen, maar dan moeten de drivers voor je videokaart die je gebruikt dit wel ondersteunen.

  De tweede foutmelding is normaal voor KDE programma's, ik heb deze onder Slackware 9.0 ook altijd.

  Bedoel je met vroeger een andere versie van Slackware, een andere distro of kon je het met Slackware 9.0 ook nog? Ik laat namelijk automagisch getty op alle tty's van 1 t/m 6 draaien, dus ik heb geen idee.
  Houdt in de gaten dat het [CTRL][ALT][F7] moet zijn als je vanuit de grafische opgeving naar een text-console wilt gaan.

  Ik hoop dat dit goede en degelijke antwoorden zijn, veel succes met het oplossen van je problemen en als je er toch niet uitkomt geef je maar een gil.

  Met vriendelijke groet,
  Marcel
 • [quote:c23332d3d3="Douwe"]
  [/FLAME on]Dit lijken me redelijke vragen, ik hoop deze keer adequate antwoorden krijgen, waar ik wat aan heb, en anders reageer je maar niet.[[FLAME OFF][/quote:c23332d3d3]

  Hmm, heb het afgelopen tijd druk gehad waardoor ik niet alle postings heb kunnen lezen.
  Heb ik iets gemist waardoor de sfeer hier grimmig begint te worden?
  Zo ja, meldt dan a.u.b. flames etc even via een persoonlijk berichtje aan me, zodat ik kan ingrijpen.
  Dit forumgedeelte is imho de meest relaxte van het hele forum, laten we dat zo houden.

  Max
 • [quote:eee2699f3e="Marcel de Reus"]Beste Douwe,

  de eerste foutmelding duidt erop dat je 3D-acceleratie uit hebt staan en daar zoekt 'klickety' blijkbaar naar. Je kunt deze 3D-acceleratie aan zetten door in je /etc/X11/XF86Config de '#' voor 'load GLX' weg te halen, maar dan moeten de drivers voor je videokaart die je gebruikt dit wel ondersteunen.
  [/quote:eee2699f3e] Shuttle ss51g met onboard SiS 315 video. Driver geinstalleerd volgens http://www.zejack.com/article/linux/slackware/install_slackware_8.1.html#configure_video_2 (duidelijk & simpel verhaal).
  Geen acceleratie dus. De pagina van Winischhofer waarnaar verwezen wordt is voor mij onbegrijpelijk.
  Hoe krijg ik die GLX meldingen alsnog weg? KDE zelf compileren? Wel eens ooit geprobeerd zonder succes… Of het spelletje opnieuw compileren?[quote:eee2699f3e]De tweede foutmelding is normaal voor KDE programma's, ik heb deze onder Slackware 9.0 ook altijd.[/quote:eee2699f3e]hmmmm…..[quote:eee2699f3e]Bedoel je met vroeger een andere versie van Slackware, een andere distro of kon je het met Slackware 9.0 ook nog? Ik laat namelijk automagisch getty op alle tty's van 1 t/m 6 draaien, dus ik heb geen idee.
  Houdt in de gaten dat het [CTRL][ALT][F7] moet zijn als je vanuit de grafische opgeving naar een text-console wilt gaan.[/quote:eee2699f3e]Slackware 8.1 had dit fenomeen (er uit knallen bij [CTRL][ALT][F1] (inderdaad :D )) niet, De bij Slackware 9.0 bijgeleverde KDE 3.1 vertoonde als ik me goed herinner dit gedrag wel en de nieuwe KDE 3.1.2 (slack pkges gedownd van de www.kde.org) dus zeker.[quote:eee2699f3e]Ik hoop dat dit goede en degelijke antwoorden zijn, veel succes met het oplossen van je problemen en als je er toch niet uitkomt geef je maar een gil.
  Met vriendelijke groet,
  Marcel[/quote:eee2699f3e] Bedankt voor je antwoord, zo discussieer ik graag op het forum.
  Douwe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.