Vraag & Antwoord

OS Linux

Silicom USB adapter wordt niet herkend door SuSE 8.2

8 antwoorden
  • Hoi allemaal, Na een tijdje met de live-cd van Suse 8.2 gewerkt te hebben, besloot ik dit pakket maar te kopen omdat het me erg beviel. Ik heb echter een "klein" probleempje. Mijn computer heeft een USB-adapter van Silicom (kabelinternet), maar deze wordt niet herkend door Suse. Iedere keer als ik internetten wil, moet ik via YAST2 kiezen voor de Realtek RTL 8129/8139. Dan kom ik wel op het internet. Maar bij iedere start moet ik hetzelfde doen. Nu is mijn vraag: waar kan ik dit vastleggen zodat Suse opstart met de Realtek? Niet dat ik het lastig vind om telkens weer te veranderen, maar het zou wel makkelijker zijn. Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal, en voor eventuele reacties. John (Linux-newbie).
  • Dus als ik het goed begrijp wil SuSE je netwerk instellingen niet onthouden ?? geef in dat geval aan dat de modules die geladen moeten worden [code:1:3c8b92c573] /etc/sysconfig/kernel [/code:1:3c8b92c573] regel [code:1:3c8b92c573] INITRD_MODULES="" of MODULES_LOADED_ON_BOOT="" [/code:1:3c8b92c573] dus de rtl86too dus de rtl86too
  • Hoi WSTOLK, Ja, je hebt het goed begrepen. Maar ik nog niet zo (?) Ik heb beide regels gezien die je bedoelde, maar is het de bedoeling dat ik die verander of moet ik een regel bijzetten? En . . . . zou je ook willen vertellen hoe dat moet? Weet nog niet zoveel van Linux. i.e.g. bedankt voor je reactie, en hoop nog meer van je te lezen. Groet, John.
  • Dan vind ik het erg vreemd. Maar als je nu eerst eens probeer om in Yast [u:10beb43247]al[/u:10beb43247] je netwerkdevices weg te smijten. vervolgens de boel opnieuw te detecteren en daarna goed in te stellen. Mocht dat dan nog niet werken start dat vanuit yast de system-editor op (yast-system-editor for/etc/sysconfigfiles) zoek de twee regels en vul daar (in 1 vd. 2) je te laden module in herstart voor de zekerheid even zodat je zeker weet dat de boel goed geladen wordt en kijk dan of je je netwerk [u:10beb43247]wel[/u:10beb43247] in kan stellen
  • Waarschijnlijk begrijp ik deze topic niet goed. Het gaat dus om het niet herkent worden door SuSE 8.2 van een USB adapter. Maar de Realtek RTL 8129/8139 is toch een PCI netwerkkaart. Ik heb zelf ook zo een netwerkkaart. Deze staat bij mij in /etc/modules.conf [code:1:7ef72a7796] alias eth0 8139too [/code:1:7ef72a7796] via Yast2 in SuSE 8.2
  • Hoi Jolo, Ook bedankt voor de reactie. Ik heb in die module.conf op twee plaatsen de gegevens ingebracht zoals je bedoelde, maar het heeft niet geholpen. Bij elke start geeft zie weer de eth0 ........................... failed. Nadat ik weer kies voor de Realtek RTL8129/8139 en ik ga weer naar de module.conf staat helemaal onderaan op de laatste regel: alias eth0 8139. Deze heb ik gekopieerd en bovenaan gezet, maar nee. Het zal best zijn dat ik het verkeerd doe hoor, snap nog niet veel van Linux. Het gekke van het verhaal is dat in YAST2 bij HARDWARE wel mijn Silicom USB Adapter gezien wordt. Hij staat keurig bij USB. Nou ja, misschien weten jullie nu meer. Het is nog vroeg, dus allen een plezierige dag toegewenst. John.
  • [quote:503da5bf53="jhde"] Ik heb in die module.conf op twee plaatsen de gegevens ingebracht zoals je bedoelde, maar het heeft niet geholpen. Bij elke start geeft zie weer de eth0 ........................... failed. [/quote:503da5bf53] Het was ook niet de bedoeling /etc/modules.conf handmatig aan te passen. Maar nadat met Yast2 je Realtek RTL 8129/8139 hebt geconfigureerd (via Netwerk Basis, Netwerkkaart configuratie neem ik aan?) nadat je op Afronden hebt geklikt en Internet werkt. En dan Bestanden Zoeken start. Bij Genaamd staat dan een sterretje [b:503da5bf53] * [/b:503da5bf53]. Bij zoeken in typ je [b:503da5bf53] /etc/ [/b:503da5bf53] Klik dan op Geavanceerd. Bij Met de tekst typ je [b:503da5bf53] 8139too [/b:503da5bf53] Zodat je met Zoeken kunt controleren of Yast2 dit heeft weggeschreven. Waar? Je zou de volgende outputs kunnen controleren. /sbin/lsmod | grep 8139 /sbin/lsmod | grep usb dmesg | grep eth0 /sbin/lspci -tv Indien dit niet voldoende info geeft /sbin/lspci -vv Op het moment dat je Internet verbinding werkt bewaar je deze outputs. Voorbeeld: /sbin/lsmod | grep 8139 > "lsmod internet werkt" Als na de reboot Internet niet meer werkt controleer je deze outputs opnieuw. Welke verschillen zie je? Vanzelfspekend post je de outputs waar je vragen over hebt.
  • Hee bedankt allemaal. Jolo, het is misschien wel prachtige raad wat je gaf, maar ik snapte daar als Linuxleek absoluut nix van. Het tabblad of knopje Geavanceerd heb ik nergens kunnen vinden, wel Inhoud met daar een box Met de tekst. Sorry, maar ik moet nog een beetje groeien om jouw adviezen te snappen. Uiteindelijk de tip van wstolk uitgevoerd: alles eraf donderen en opnieuw ingesteld. Ik heb gewoon gekozen voor USB, en bij iedere start geeft ie nu aan eth0 ..................... hotplug. Maar het werkt. Bedankt, ik zal nog vaker een beroep moeten doen op jullie deskundigheid. Grtz, John.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.