Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 8.2] +WordPerfect

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Had gedacht om WordPerfect te installeren. Vond hier http://home.ubalt.edu/abento/linux/applications/ waar ik het kon neerladen en installatie instructies. Ik denk dat alles aardig gelukt is alleen de laatste stap, het creëren van een bureaublad ikoon, lukt niet erg. Kan iemand me vertellen hoe ik dat doe?
 • Klik op het bureaublad met je rechter muisknop
  Kies in het contextmenu voor [b:825dde3139]Nieuwe aanmaken–>Koppeling naa applicatie[/b:825dde3139]
  Vul bij [b:825dde3139]algemeen[/b:825dde3139] de naam in van de applicatie en klik op het pictogram ernaast om een ander pictogram uit te kiezen.
  Vul bij [b:825dde3139]Uitvoeren[/b:825dde3139] het commando in dat nodig is om wordperfect op te starten, incl het volledige pad naar de applicatie.
  Bijv. /usr/local/lib/wordperfect/xwp
  Op de site die je noemde staat vast welk pad er gevolgd moet worden.
  Vul bij tabblad [b:825dde3139]applicatie[/b:825dde3139] evt een beschrijving en toelichting in en selecteer bij de bestandstypen de mime-bestandstypes die je standaard in wordperfect wilt openen. (bijv. [b:825dde3139]application/wordperfect[/b:825dde3139]
  Klik op OK om de instellingen te bewaren.

  Succes, Max
 • Bedankt Max.
 • Hoi LennartII,

  Ik heb die link van jou gebruikt en het programma opgehaald.
  Nou ben ik dus ook een beginneling met Linux en kan hem niet installeren. Zou je mij stap voor stap kunnen uitleggen hoe je dat gedaan hebt.

  Alvast bedankt,
  John.
 • Hej John,

  Ik denk dat ik er goed aan doe om je hier teleur te stellen, aangezien ik, net als jij, een beginneling ben met Linux en mijn ervaringen tot nu toe helaas nog niet geleid hebben tot enige acceptabele kennis van Linux in het algemeen of SuSe in het bijzonder. Als ik iets installeer duurt dat over het algemeen enige weken, het is niet ongebruikelijk dat ik het 26 keer opnieuw moet doen met een nieuwe installatie of 3, 4 tussen de rampen door. Ik kan je mijn "stappenplan" dus niet direkt aanbevelen. Wat ik je wel kan aanbevelen is de handleiding te volgen en naar dit forum te posten waar je exact vastraakt en wat je gedaan hebt. Als de goden (hier ouwe rotten) met je zijn kom je er dan toch nog uit.
  Wat ik je wel vast kan vertellen, zonder (hopelijk) enige schade aan te richten, is dat de links naar ld.so-1 en libc-5 dood zijn. Ik heb dus een zoeker gedaan in google (schrijf in Konqueror's adresveld: gg:ld.so-1). Dan komt er een riedel van die dingen en ergens ook een installatiehandleiding. Ik heb er een genomen voor i386 geloof ik, dat heeft iets met de processor te maken zeggen ze. Aangezien ik SuSE heb heb ik een rpm genomen; dat vereenvoudigt de installatie aanzienlijk. (Voor mij zo'n beetje het verschil tussen wel en niet kunnen installeren). Toen ik die ld.so-1 installeerde begon Suse zelf al te brullen dat ie daarbij nog iets anders nodig had (ik geloof glibc-5 of zoiets). Ik weet niet meer of ik daar evengoed nog die libc-5 bij geïnstalleerd heb of niet. (nogmaals, mijn stappenplan is geen aanrader). Maar als je die erbij wilt hebben dan doe je weer gg:libc-5 en dan komen er weer een stel. Heb je twijfels/problemen, posten en vragen. Doe ik ook (tot vervelens toe!). Ik zou je graag helpen met een stappenplan maar ik geloof echt dat het in jouw voordeel is als ik dat aan de "ouwe rotten" overlaat. Veel succes en geef gewoon niet op dan lukt het wel. Aan ieder succes, hoe klein ook, zit een beloning vast: het werkt!
 • OK lennart,

  Bedankt voor je openheid en eerlijkheid.
  Ik denk niet dat ik die extra bestanden nodig heb. Ik heb eerst gelezen bij voornoemde link, en indien je geen map /usr/i486-linux had, was het nodig die bestanden op te halen. (maar ik kan me vergissen hoor). Maar die map heb ik inderdaad op staan.
  Wat ik nu gedaan heb is het bestand Wordperfect.tar.gz gedownload en via de Rechtermuisknop "uitpakken hiernaar toe" uitgevoerd heb.
  Hier krijg ik dan enkele andere "inpakbestanden" bij, en in de map "Shared" (die er dan ook bijkomt) staat een file "install.wp" met een soort bruine schelp. Helaas gebeurt er niets als ik daarop klik. Dus bij deze stel ik maar mijn vraag aan de "experts" hier. Dus: Max, help!
  Volledigheidshalve wil ik wel laten weten dat ik niet in een shell werk, maar grafisch.

  Alvast dank,
  John.
 • Je moet WP vanuit de shelll installeren.
  Hoe krijg je een shell?
  druk op [alt]+[f2] en typ [b:d9c615e70e]konsole[/b:d9c615e70e] (of [b:d9c615e70e]eterm[/b:d9c615e70e] als je Gnome gebruikt).
  Blader in deze terminal naar de map waarin je het archief van wp hebt uitgepakt.
  Typ vervolgens:
  ./Runme
  (als root uiteraard)
  WP wordt nu uitgepakt naar de juiste mappen.
  (geen idee overigens welke mappen…)

  Klaar ben je.

  om WP te starten moest je vroeger eerst vanaf de prompt naar de map van WP gaan, en vervolgens ./xwp of ./wordperfect in typen.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.