Vraag & Antwoord

OS Linux

Slackware 9 TrueType fonts

Anoniem
w.roosenburg
6 antwoorden
 • Ik heb de package van de site vandaan, gewoon van 8.1
  Je moet ook even freetype van 8.1 pakken

  weet dat er een nieuwe way is in 9.0 maar was te lui me daar in te verdiepen, draai zelf al een hele tijd 9.0 en het werkt prima zo
 • Hoi allemaal,

  Ik heb net al mijn true type windows fonts (*.ttf) naar de map /usr/X11R6/lib/fonts/TTF gecopieerd en het commando [code:1:081a9f3f9f]fc-cache -f [/code:1:081a9f3f9f] gerunned. Daarna X opnieuw opgestart.

  Dit ging prima, het lijstje met fonts in KDE is uitgebreid. Echter als ik bijvoorbeeld Verdana kies, krijg ik alleen maar blokjes te zien. ALs ik dat toepas heb ik in KDE niets anders dan alleen maar blokjes te zien. Het vreemde is dat Opera het wel laat zien als ik Verdana selecteer. Maar ik wil ook TT in KDE!

  Ow ja, is er misschien een mogelijkheid om het TT lettertype in Opera wat aan te passen ofzo? Als je bjvoorbeeld een zin hebt, dan zie je bijvoorbeeld een letter vet en de rest van de zin niet. Niet geanti-aliased geloof ik, dus het ziet er wel lelijk uit.

  iemand ideeen?
 • Ik gebruik nog steeds ttmkfdir volgens de howto van Daniël.

  http://blowgish.freeshell.org
 • Ja, is mij bekend.

  Alleen onder slackware 9 gaat het anders. De XFS is nu ook geintegreerd in X en er zijn nieuwe ommando's beschikbaar, zodat deze stappen automatisch gaan.

  Maar ik ben er dus nog niet uit. Heb jij voor slackware 9 die 8.1 package van de site gebruikt of heb je die ergens anders vandaan gehaald? Anders ga ik het toch nog eens op de oude manier proberen.
 • Ik zelf heb via kcontrol van kde de true type lettertypen geinstalleerd.
  Mogelijk dat dit geen problemen oplevert?

  Max
 • [schop modus]

  [quote:38ff1a368c]
  Ik zelf heb via kcontrol van kde de true type lettertypen geinstalleerd.
  Mogelijk dat dit geen problemen oplevert?
  [/quote:38ff1a368c]

  Ik heb het geprobeerd Max, maar KDE gaf de meldingen dat mijn fonts corrupt zijn. Vreemd, ik heb ze letterlijk gecopieerd vanuit de windows partitie. Nog vreemder is dus als ik KDE bijvoorbeeld verdana-ttf selecteer, hij alleen maar blokjes weergeeft (corrup font?)

  Echter selecteer ik dit font in Opera, rendert hij de pagina prima in Verdana-ttf :o

  [/schop modus]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.