Vraag & Antwoord

OS Linux

[kde 3.x] pop3.protocol?

Anoniem
Marcel de Reus
21 antwoorden
 • Nieuwsgierig geworden naar zogenoemde kioslaves probeerde ik te spelen met het "pop3.protocol". Control Center / Information / Protocols / pop3 leert:[quote:802a676262]The Post Office Protocol (POP3) allows a user's workstation to access mail from a mailbox server. [/quote:802a676262]Tja. Iemand een idee wat je hier - in de adresbalk van Konqueror - mee kan en hoe dat dan gaat? Of staat dat soms helemaal los van de Konqueror adresbalk?

  (Oh ja … natuurlijk weet ik dat je met Kmail, Evolution, etc. je pop3 box kan legen. Ik ben nu alleen nieuwsgierig naar dat pop3.protocol.)
 • kio_pop3 is eigenijk bedoeld voor gebruik in kmail.
  Of je hem ook kunt gebruiken in de adresbalk van konqueror weet ik eigenlijk niet.
  pop3:/ geeft bij mij "kon geen verbinding krijgen met localhost, pop3:/pop.hetnet.nl geeft "verkeerd gevormuleerd url-adres"

  Konqueror reageert er dus wel op, mogelijk dat wanneer je de juiste syntaxis weet je op die manier op je po-server kunt kijken..

  Max
 • Hé, probeer eens iets als:[code:1:dcf3ee495a]pop3://gebruikersnaam@pop.provider.nl[/code:1:dcf3ee495a]Dat lijkt beter te werken, alleen was die server net (nog) leeg bij mij … maar dat is snel aangepast …

  Tjonge: je eigen mail (plain text) lezen in Konqueror lijkt inderdaad te kunnen! Maar weet iemand zo snel een nuttige toepassing?
 • Het werkt idd!!!

  ik heb dit gedaan:
  pop3://gebruikersnaam:wachtwoord@pop.provider.nl

  en kon toen de mailtjes openen alsof het lokale tekstbestanden waren :)

  TNX

  Max
 • Daarvoor is iets veel beters uitgevonden en dat heet imap :roll:
  Ik draai nu sinds vandaag imap met ssl naar de NedLinux server en het is bere handig. Kmail ondersteund het heel netjes moet ik zeggen.
 • imap heeft idd een boel voordelen.
  zo kun je waar ook ter wereld je mail bekijken door de imap-server op je eigen pc via internet te benaderen.

  Max
 • Het zal zeker waar zijn dat[quote:406c8c4cd7="Marcel de Reus"][d]aarvoor (…) iets veel beters [is] uitgevonden en dat heet imap[/quote:406c8c4cd7]maar ik heb toch ook nergens beweerd dat het nuttig zou zijn? Lollig is het wel … nou ja, een beetje. En (héél?) misschien bedenkt iemand nog eens iets waarvoor deze "truc" handig is …

  Kan je trouwens met dat imap een pop3 server "benaderen"?
 • Je kunt met fetchmail oid een pop3-server leeghalen, en dat vervolgens naar de imap-server schrijven.

  Max
 • Dat is nutteloos. Dan moet je eerst een eigen imap server opzetten en dan de mail downloaden om vervolgens via imap te beheren, dan kun je net zo goed de mail gelijk met Kmail/POP3 beheren. Alle voordelen van imap vallen weg bij zo'n constructie.
  Als je alleen beschikking hebt over een POP3 server is imap gewoon nutteloos.

  Het is al nuttig, je kunt namelijk je mail van de ene POP3 server naar de andere kopiëren door gewoon twee tabs naast elkaar te openen en sleur&pleur te gebruiken.
  Ook kun je met bijvoorbeeld de fish implentatie van kio_slave de bestanden direct naar een map op een andere PC slepen.
 • Welke voordelen worden er dan geboden bij een lokale imap-server?

  Max
 • Als je een mail wilt openen moetie toch echt worden gedownload :)
  Maar ik begrijp dat in principe alleen de headers zichtbaar zijn, en de mail pas wordt opgehaald als je hem daadwerkelijk opent..
  Da's op zich best handig natuurlijk.

  Max
 • zeker als er virussen aan hangen van een paar honderd kb, zonde van de paar secs :D
 • geen tov pop3 beheer, das juist het punt :P

  ik denk dat je bedoeld de voordelen tov een exteren imap server?
  Het is veilig, je pass wordt niet plain verzonden.
  Bovendien kun je de mail direct op de server beheren. Je hoeft dus geen email te downloaden, waardoor het veel sneller is. Bovendien kun je vanaf elke plaats of machine inloggen, ook via webmail. Je email laat je immers online staan. Met POP3 haal je de server leeg en staat er dus geen mail meer als je met webmail gaat kijken.
  Verder kun je met POP3 ook wel ALLE mail laten staan, maar dan loopt de box dus vol ipv dat je overal een dezelfde nette opgeruimde mappen met mails krijgt.

  maw imap(s) roeleert :)
 • Dus er zijn wel degelijk voordelen te behalen als je je e-mails van de pop3-server van je provider overzet naar een lokale imap-server


  Rinse
 • zoals dan?
 • Nou, deze:

  [quote:8dfa947e95]Bovendien kun je de mail direct op de server beheren. Je hoeft dus geen email te downloaden, waardoor het veel sneller is. Bovendien kun je vanaf elke plaats of machine inloggen, ook via webmail. Je email laat je immers online staan. Met POP3 haal je de server leeg en staat er dus geen mail meer als je met webmail gaat kijken.
  Verder kun je met POP3 ook wel ALLE mail laten staan, maar dan loopt de box dus vol ipv dat je overal een dezelfde nette opgeruimde mappen met mails krijgt[/quote:8dfa947e95]

  Kijk, ik heb iets va 8 pop3-boxen. Daarin krijg ik per dag iets van 100 e-mails (nee, ben niet populair, komt door diverse mailinglists waar ik lid van ben. ;) )Die worden nu keurig in kmail uitgesplitst naar diverse lokale mappen, maar als ik op vakantie ben en even mijn mail wil checken, dan moet ik dus 8 x inloggen op een pop-server, en door een ongelooflijke janboel van spam- mailinglist- en andere mails heen spitten. Met een lokale imap-server heb je dat dus niet, als je dan je mail wilt lezen terwijl je onderweg bent, dan heb je te maken met dezelfde comfortabele mappenindeling als wanneer je thuis achter de pc zit.

  Max
 • als je imap server vanaf internet te benaderen is wel ja, maar het voordeel van niet hoeven downloaden valt weg. Je zult fetchmail met een interval van een minuut oid de pop3 boxen leeg moeten laten trekken wil je snel je email kunnen zien.
 • Downloaden van e-mail moet je altijd. En ach, kmail staat ook op een interval van een minuut om de e-mail binnen te halen. Dus dat maakt verder niet uit.

  Imap is bedoeld om de mail op afstand te beheren, dus puur op een lokaal systeem heeft inderdaad weinig zin.

  Max
 • [quote:8c56657f7a="Marcel de Reus"]Het is al nuttig, je kunt namelijk je mail van de ene POP3 server naar de andere kopiëren door gewoon twee tabs naast elkaar te openen en sleur&pleur te gebruiken.[/quote:8c56657f7a]Volgens mij kan je niet schrijven naar POP3 servers … :-) Daar heb je SMTP voor.[quote:8c56657f7a]Ook kun je met bijvoorbeeld de fish implentatie van kio_slave de bestanden direct naar een map op een andere PC slepen.[/quote:8c56657f7a]Dat kan wel! Van POP3 naar FISH zal ook wel kunnen :-)
 • kan het niet? ik heb het nog nooit geprobeert namelijk :P

  downloaden van mail hoeft niet met imap, je hoeft alleen de info die je opvraagt vertuurd te krijgen, niet bijvoorbeeld je @microsoft mailtjes :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.