Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[KDE] Rommelen in de code van kaddressbook

Anoniem
PeBo
5 antwoorden
 • In kdepim-3.1/kaddressbook/details/look_details.cpp staan (onder veel meer) deze regels broncode:[code:1:2c9efb4046] if((rc=epainter->hitsTelephones(point))!=-1)
  {
  /* emit(call(current.telephone.at(2*rc),
  current.telephone.at(2*rc+1))); */
  kdDebug() << "KABDetailedView::mousePressEvent: ni (calling)."
  << endl;
  break;
  }[/code:1:2c9efb4046]Nu wil ik eens proberen om door deze functie een "bash commando" te laten starten, in plaats van alleen het afdrukken van een of andere debugboodschap . (Dat bash commando zorgt er dan - hopelijk - voor dat mijn spraaktelefoon begint te bellen, maar daar gaat het hier nu niet om.) Van dat - uitgecommentariëerde - (call(current.telephone…()) vind je in de verdere broncode verder weinig terug.

  Ik heb geen flauw idee hoe je dat "binnen"KDE 3.x (en dus in C++) het beste doet.

  Heeft iemand anders wel eens vanuit KDE C++-code een bashcommando uitgevoerd?
 • kde doet alles via dcop, mogelijk dat je via dcop wel bij de prompt kunt komen?

  Max
 • system() ? :P
 • Dank voor de reacties.

  Over system(): ik las een tijdje terug ergens op één van vele officiële KDE sites, dat er een aantal voorkeurscommando's zijn: Kurl, Krun, Kcommando (meen ik mij althans te herinneren). Dat ik dus "geen flauw idee" heb is dus eigenlijk wat overdreven.

  Enfin, system() zou, geloof ik, niet de voorkeur genieten … maar ik kan dat overzichtje niet meer tevoorschijn toveren, dus ik kan er niet veel zinnigs over zeggen. Durven jullie te zeggen welk commando (van de genoemde commando's of een ander) het meest geschikt lijkt?
 • kcomand, The abstract base class for all Commands.
  http://developer.kde.org/documentation/library/3.0-api/classref/kdeui/KCommand.html

  kurl, Represents and parses a URL
  http://developer.kde.org/documentation/library/3.0-api/classref/kdecore/KURL.html

  krun, Opens files with their associated applications in KDE.
  http://developer.kde.org/documentation/library/3.0-api/classref/kio/KRun.html

  Ben zelf geen programmeur, maar ik denk dat je kcommand moet hebben. kurl opent een url-adres, en krun opent bestanden in de geassocieerde applicaties.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.