Vraag & Antwoord

OS Linux

[Debian 3]Hij vindt geen CD-ROM bij installeren kernel enz.

Anoniem
2morrow
4 antwoorden
 • Ik probeer op een Compaq Deskpro met Penitum 100, 48 MB RAM en 1080MB hdd Debian 3 (Woody dus) te installeren. Maar ik heb constant problemen met de cd-rom: vaak wil hij niet eens booten vanaf de installatie cd, als ik dan met een Win98 startupdisk fdisk /mbr doe kan het weer :S. De installatie gaat dan verder normaal tot hij de kernel en device drivers wil installeren. Ik kies dan de cdrom als installatiebron, dan geeft ie meteen een prompt dat ik de eerste cd erin moet doen (ook als die er al in zit); als ik dan op enter druk kan ik kiezen op welke manier ik de directories wil aangeven waar de installatiebestanden rescue.bin en driverd.tgz te vinden zijn. Automatisch lukt het niet, dan zoekt-ie even maar kan hij niks vinden. Manueel lukt ook niet: hoewel ik precies weer waar rescue.bin staat (/dists/woody/main/disks-i386/3.0.23-2002-05-21/images-1.44/idepci) en ik daar ook naartoe kan browsen, zegt ie meteen, zonder verder iets te doen,dat hij hem niet kan vinden. De CD-speler zit direct aangesloten op het moederbord. Ik weet zeker dat de cd goed is, want ik heb precies dezelfde gebruikt om Debian (succesvol) op deze pc te installeren. Ik heb geprobeerd om de dvd-speler uit deze (mijn) pc in de Compaq (toekomstige server) te stoppen, maar die had/gaf precies dezelfde problemen.
  Het lijkt me dus niet een probleem met mounten of met de cd speler, maar ook niet met het installatieprogramma. Misschien ligt het aan de combinatie met een Compaq? Alle hulp wordt zeer gewaardeerd :). (Ik hoop dat ik geen gegevens vergeten ben).
 • Met welke kernel boot je het installatie-systeem? Kan je aangeven met een andere kernel te booten of heb je een 2e of 3e cdrom? Volgens mij booten de verschillende cdroms met andere kernels. Weet het echter niet zeker. Misschien moet je een parameter meegeven bij het booten? Wie weet bieden de helpschermen uitkomst.

  Is het een mogelijkheid om een netwerk installatie te doen eventueel met de cdrom in je andere pc en de compaq te booten vanaf floppy (x2)?

  Een andere cdrom-speler kan ook helpen.

  Het is een hoop gehannes om die oude machines op gang te krijgen. Ik kan je helaas niet het magische antwoord geven.

  Succes.
 • Heb je een internet via de kabel? Kijk dan eens hier
 • Die compaq heeft geen normale ide-interface en ik weet niet of die uberhaupt wel wordt ondersteund in de kernel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.