Vraag & Antwoord

OS Linux

[Samba] Shares in de /home zijn niet schrijfbaar

Anoniem
wstolk
1 antwoord
 • Ik zit met het volgende probleem. Ik heb op mijn (Debian) Linux server Samba geinstalleerd en hiermee kan ik een verbinding maken met mijn Windows PC's. In deze sever heb ik 2 hardeschijven 2 van 10 gb (UltraWide SCSI) Nu heb ik 1 hardeschijf zo ingedeeld (ext2) dat het alle homes bevat, het mount point is dus /home.

  Maar nu ik in /home een directory [drivers] aangemaakt en hier wil ik alle drivers huisvesten. Deze directory is voor iedere gebruiker toegankelijk maar alleen de [www] user heeft schrijfrechten. Maar wanneer ik vervolgens een share in SWAT maak naar deze directory dmv het volgende script.

  [code:1:6a3a6761ad]

  [netwerk]
  path = /home/drivers
  write list = www
  [/code:1:6a3a6761ad]

  Heb ik vanaf de Windows PC (ingelogd als www met het juiste password) nog steeds geen schrijf toegang op deze share. Maak ik een share aan naar de, bijvoorbeed, /tmp directory van mijn server dan werkt alles wel en heb ik ook schrijf toegang als ik ingelogd ben als user [www]

  [code:1:6a3a6761ad]

  [tijdelijk]
  path = /tmp
  write list = www

  [/code:1:6a3a6761ad]

  Mijn vraag is nu, moet ik in Linux zelf ook nog ergens aangeven welke gebruikers schrijf toegang hebben op mijn systeem. Zo ja, dan is dit nieuw voor mij want eerst was dit niet noodzakelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.