Vraag & Antwoord

OS Linux

EXIM probleem

5 antwoorden
  • Hoi, Ik heb een probleempje met exim. Hij geeft deze melding. [quote] Initializing SMTP port (exim)2003-07-22 10:53:53 Exim configuration error in line 531: authenticator virtual: cannot find authenticator driver "aliasfile" startproc: exit status of parent of /usr/sbin/exim: 1 [/quote] Ik had over al begrepen dat ik de file /etc/aliases er voor kon gebruiken maar dat pikte hij niet. Ook als ik een file met wat van /etc/aliases neer zet in de exim dir. viundt hij dat geen goed plan. Kan iemand mij helpen met dit probleem ? Groeten Wouter
  • Waar komt je exim.conf vandaan? Wil je gebruik maken van aliasfile? Voor zover ik kan opmaken uit mijn exim.conf wordt deze director gebruikt als een mailtje door real_local "heenvalt": [quote:437064baea]DIRECTORS CONFIGURATION ORDER DOES MATTER[/quote:437064baea] Mijn exim-kennis is op "works for me" basis. Wellicht kan ik iets zinnigs zeggen als je meer informatie geeft over wat je wil bereiken en hoe je configuratie eruit ziet.
  • [quote:4dfc163825="robian"]Waar komt je exim.conf vandaan?[/quote:4dfc163825] Het was een config van SuSE. [quote:4dfc163825]Wil je gebruik maken van aliasfile? Voor zover ik kan opmaken uit mijn exim.conf wordt deze director gebruikt als een mailtje door real_local "heenvalt":[/quote:4dfc163825] Ik weet niet of ik eeen aliasfile wil gebruiken, ik denk het wel omdat ik aliases wil gebruiken. Dus 1 user heeft bijv. als mail adres user@domein.nl user2@domein.nl [quote:4dfc163825]Mijn exim-kennis is op "works for me" basis. Wellicht kan ik iets zinnigs zeggen als je meer informatie geeft over wat je wil bereiken en hoe je configuratie eruit ziet.[/quote:4dfc163825] Ik heb volgende toegevoegd in de exim.conf om aliases te kunnen gaan gebruiken virtual: driver = aliasfile domains = dbm;/etc/exim/local-domains file_transport = address_file pipe_transport = address_pipe no_more user = mail file = /etc/exim/$domain search_type = lsearch*
  • Welke versie van Exim gebruik je? Ik draai Debian met Exim 3.35. Ik heb even in de documentatie van versie 4.x gekeken. Ik kon daar nergens een vermelding van de aliasfile driver vinden. Ik weet niet wat er overigens is aangepast in nieuwere versies. Op [url=http://www.uit.co.uk/exim-book/]deze pagina[/url] vond ik een sample chapter van een nieuw Exim boek. Jouw situatie wordt min of meer beschreven. Misschien kun je het gebruiken? Het gebruik van aliases in Exim 4.x werkt ongeveer zo: [code:1:15921bd22e] system_aliases: driver = redirect data = ${lookup{$local_part}lsearch{/etc/aliases}} [/code:1:15921bd22e] Ik weet niet hoe populair Exim is buiten de Debian wereld (het is de default MTA in Debian). Aangezien Debian nog niet is overgestapt naar de nieuwe versie, vind je in Google misschien veel "verouderde" informatie.
  • [quote:c451d35c24="robian"]Het gebruik van aliases in Exim 4.x werkt ongeveer zo: [code:1:c451d35c24] system_aliases: driver = redirect data = ${lookup{$local_part}lsearch{/etc/aliases}} [/code:1:c451d35c24][/quote:c451d35c24] Wat het raare dat is ales wat je in /etc/aliases heb staan dat gebruikt hij niet. Als ik bij een mailtje stuur aan postmaster@domein.nl dan komt deze niet aan. Ik zie ook in me reject log dat alles Unrouteable is. Maar ik kan nog niet echt vinden hoe je nou virtual adressen aan maakt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.