Vraag & Antwoord

OS Linux

bladerprogramma om in windows de linuxschijf te zien/gebruik

Anoniem
None
7 antwoorden
 • >Is er niet een of ander programmatje dat kan bladeren onder windows op de linux-schijf?

  http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm

  Maar let op: het kan alleen lezen. Schrijven is experimenteel.


  Maar als ik je verhaal goed snap is andersom ook goed. En ik denk zelfs beter. Download je spul maar ergens in windows en benader in Linux je windows-schijven maar gewoon via mount of fstab of zo.
 • ff tussendoor: kan SuSE Linux 8.1 NTFS-schijven (Windows XP :oops:) mounten? Dit was mij nl. niet gelukt.
 • Ik heb [b:e7c662a624]linux 8.1[/b:e7c662a624] :D , en ben een [b:e7c662a624]8.2[/b:e7c662a624] update aan het downloaden. Ivm mijn nieuwe videokaart (geforce mx 440) was dit wel nootzakelijk omdat deze nog niet werd ondersteund in linux 8.1 Ik download deze bestanden nu met [b:e7c662a624]windows[/b:e7c662a624]. Deze bestanden wil ik na het downloaden op de linux-schijf dumpen maar vanuit windows wordt linux niet gezien. Is er niet een of ander programmatje dat kan bladeren onder windows op de linux-schijf?
 • Welke Linux distro bedoel je? SuSE is wel bij versie 8.2 maar daar kun je geen upgrade ISO van downloaden. Waarom downloaden met windows? Als je de nvidia drivers hebt gedownload met Windows, kun je daarna beter je PC rebooten naar Linux, je Windows partitie mounten, om dan je gedownloade divers te kopieren naar je Linux /home/gebruikersnaam directory.
 • ik heb de goede nvidia driver voor mijn grafische kaart gedownload, maar als ik hem probeer te installeren, krijg ik de foutmelding dat een of ander 'ld-pakket' niet geïnstalleerd of onvindbaar is. Eerlijk gezecht heb ik geen idee wat dat is, en wat ik moet doen…
 • >ff tussendoor: kan SuSE Linux 8.1 NTFS-schijven (Windows XP ) mounten? Dit was mij nl. niet gelukt.

  ReadOnly-mounten kan. Kijk eens op: http://linux-ntfs.sourceforge.net/

  (Dit soort tips staan veel op mijn site…. misschien heb je daar ook wat aan….)


  >ik heb de goede nvidia driver voor mijn grafische kaart gedownload, maar als ik hem probeer te installeren, krijg ik de foutmelding dat een of ander 'ld-pakket' niet geïnstalleerd of onvindbaar is. Eerlijk gezecht heb ik geen idee wat dat is, en wat ik moet doen…

  Geef de precieze melding, dan kan men je helpen. Zo niet….
 • Nu weer on-topic allemaal? Anders een nieuwe topic starten, aub….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.